آمریکا در اردن با “پایگاههای نظارتی پیشرفته” برای زیر نظر گرفتن کشورهای منطقه
عبدالله دوم، پادشاه اردن قبل از اینکه واشنگتن را ترک کند مذاکرات عمیقی با رئیس ستاد ارتش آمریکا داشت که این مساله نشان میدهد روابط نظامی دو طرف به سمت افقهایی بیسابقه میرود. به نقل از روزنامه رأی الیوم، براساس بیانیه رسمی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) عبدالله دوم با رئیس ستاد ارتش آمریکا درباره امنیت
عبدالله دوم، پادشاه اردن قبل از اینکه واشنگتن را ترک کند مذاکرات عمیقی با رئیس ستاد ارتش آمریکا داشت که این مساله نشان میدهد روابط نظامی دو طرف به سمت افقهایی بیسابقه میرود.
به نقل از روزنامه رأی الیوم، براساس بیانیه رسمی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) عبدالله دوم با رئیس ستاد ارتش آمریکا درباره امنیت و ثبات اردن و مبارزه با تروریسم گفتوگو کرد.
به گفته تحلیلگران نظامی اتاق عملیات نظامی امنیتی میان دو کشور مجددا ایجاد میشود و کمیتههای مشترک علیه تروریسم در عراق و سوریه و بعدا در لبنان فعالیت خود را ازسرمیگیرند اما این بار با استراتژی حضور فشرده نیروهای نظامی آمریکا در عمق اراضی اردن.
قبل از آن پادشاه اردن سفر مهم و تاریخیاش به واشنگتن را با دیدارهای مهمی با ژنرالهای ارشد پنتاگون آغاز کرد که از جمله آنها فرمانده فرماندهی مرکزی آمریکا است که شاخه مسؤول عملیات در خاورمیانه است.
به گفته کارشناسان نظامی، انتقال توافقنامهها و روابط نظامی به سطوح عملیاتی نقطه تحول بزرگ و استراتژیکی میان دو طرف است که انتقال تعدادی از نیروهای آمریکایی به منطقه به مثلث صحرایی اردن در شمال و شرق و به ویژه نیروهای موجود در برخی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس مثل قطر و کویت و بعدا عراق بر این مساله صحه میگذارد.
بعد از ایجاد پایگاهها و تأسیسات دائمی آمریکا در اردن به نظر میرسد دامنه عملیات و هماهنگی که بیسابقه است گسترش یابد و بعد امنیتی و استراتژیک را در روابط امان و واشنگتن در صدر قرار دهد که احتمالا پیامدهای اقتصادی و سیاسی دارد. اردن با قدرت در نقشه اولویتهای نظامی آمریکا در منطقه پیشروی میکند. نیروهای نظامی آمریکا در دامنه عملیاتی و مستقل در اردن حضور خواهند داشت و این نشان میدهد که مرکز نظامی آمریکا شرق اردن مأموریتهای امنیتی مهمی در نظارت بر اوضاع لبنان، سوریه، عراق و مدیترانه و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس خواهد داشت.
کارشناسان نظامی معتقدند که این مساله در روابط میان دو کشور همپیمان بیسابقه است. دامنه عملیاتی مساله جالب توجهی در اینجا است چراکه صحبت درباره هماهنگی امنیتی و آمادگی جنگی و نه فقط رزمایشها و برنامههای نظامی دوجانبه است. سفر پادشاه اردن به واشنگتن شاهد اشارههای بیسابقه به ائتلاف و شراکت بود.
ژنرالهای آمریکایی با قدرت اکنون به خاورمیانه میآیند و آن هم از طریق هماهنگی با ژنرالهای اردنی و نهادهای امنیتی و نظامی که نشان دهنده انتقال بزرگی در سطح جایگاه ژئوسیاسی اردن است. دولت اردن باید در این راستا آمادگی خود را برای چنین تحول بزرگی در روابط و تحقق دستاوردهای بزرگتر نشان دهد.
منبع: ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰