اقدامات پدافند غیرعامل در آغاز همهگیری کرونا در ایران
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه برای اثبات ورود ویروس کرونا به کشور نیازمند دو دسته دلیل بودیم، گفت: در درجه اول نیازمند دلایل آزمایشگاهی بودیم که آزمایشگاههای ما فاقد کیت تشخیص ویروس کرونا بودند و در درجه دوم نیازمند دلایل حاصل از تحلیل اطلاعات بودیم که بر اساس آن به این نتیجه
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه برای اثبات ورود ویروس کرونا به کشور نیازمند دو دسته دلیل بودیم، گفت: در درجه اول نیازمند دلایل آزمایشگاهی بودیم که آزمایشگاههای ما فاقد کیت تشخیص ویروس کرونا بودند و در درجه دوم نیازمند دلایل حاصل از تحلیل اطلاعات بودیم که بر اساس آن به این نتیجه رسیدیم احتمال ورود ویروس به کشور وجود دارد.
به گزارش ایسنا، سردار غلامرضا جلالی، در ویژه برنامه تلویزیونی ثریا در خصوص موضوع آغاز همهگیری کرونا در ایران گفت: با توجه به اینکه یکی از وظیفههای سازمان پدافند غیرعامل کشور در حوزه زیستی، رصد و پایش تهدیدات است ما از سال ۹۰، قرارگاه پدافند زیستی را سازماندهی و تشکیل دادیم که در همین ارتباط، رزمایش و طرح های بسیاری در حوزه آمادگی در برابر تهدیدات زیستی انجام شد.
وی ادامه داد: برای نمونه در سال ۹۶ یعنی دو سال قبل از شیوع ویروس کرونا، رزمایش پدافند زیستی را با سناریوی شیوع سویه ویروسی از خانواده کرونا در فرودگاه امام خمینی (ره) تمرین کردیم که در طی آن نقاط ضعف و قوت در حوزه آمادگی در برابر تهدیدات زیستی احصاء و به دستگاههای مسئول تذکر داده شد.
همزمان با انتشار اخباری درباره ویروس کرونا در چین، قرارگاه پدافند زیستی وارد عمل شد
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه همزمان با انتشار اخباری مبنی بر شیوع ویروس کرونا در کشور چین، قرارگاه پدافند زیستی کشور با هدف اقدامات پیشبینی، پیشگیری و پیشکنشگری وارد عمل شد که طی آن شواهد و قرائن در مورد مشاهده ویروس کرونا را در کشور مورد رصد و ارزیابی قرار دادیم، تصریح کرد: در همین زمینه جلساتی با دوستان در بخش بهداشت و درمان کشور داشتیم. نکته اینجاست که در آن زمان آزمایشگاه های کشور فاقد کیت تشخیصی برای شناسایی و تشخیص ویروس کرونا بود و در هنگام بروز موارد مشکوک هم بر سر اینکه آیا عوامل بروز بیماری، ویروس کرونا هست یا نه، اختلاف نظر وجود داشت.
جلالی ادامه داد: ما از ابتدای دی ماه، جلسات قرارگاه پدافند زیستی را به صورت رسمی تشکیل دادیم و تا انتهای بهمن ماه حدود ۱۴ دستورالعمل هشداردهی و اقدامات پیشگیرانه در حوزه مقابله با تهدیدات زیستی به طور خاص ویروس کرونا تدوین و ابلاغ کردیم. اولین هشدار به نیروهای مسلح داده شد. همچنین هشدارهای لازم به وزارت کشور و قرارگاههای استانی و وزارت بهداشت ابلاغ شد. در همین رابطه جلساتی با مسئولان فرودگاههای کشور برگزار و احتمال ورود بیماری کرونا از طریق مرزهای هوایی گوشزد شد تا مراقبتهای لازم انجام شود که در نهایت در روزهای منتهی به اسفندماه ۹۸، نخستین موارد ناشی از ابتلا به ویروس کرونا کشف و رسما اعلام شد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه سازمان پدافند غیرعامل کشور برای اثبات ورود ویروس کرونا به کشور نیازمند دو دسته دلیل بود، توضیح داد: در درجه اول نیازمند دلایل آزمایشگاهی بودیم و آزمایشگاههای ما فاقد کیت تشخیص ویروس کرونا بودند و بنابراین قدرت تشخیص نداشتند و در درجه دوم نیازمند دلایل حاصل از تحلیل اطلاعات بودیم. ما بر اساس تحلیل اطلاعات به این نتیجه رسیده بودیم که احتمال ورود ویروس به کشور وجود دارد و شروع به تدوین دستورالعملهای پیشگیرانه عملیاتی کردیم.
وی تصریح کرد: با این وجود همه اقداماتی که برای هشدار دادن لازم بود را انجام دادیم. برای نمونه همزمان برای ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت بهداشت و کشور این پیشنهاد را مطرح کردیم که آمادگی های لازم برای مواجهه با تهدیدات زیستی ناشی از ویروس کرونا اتخاذ شود. نیروهای مسلح این هشدار را جدی گرفته و از آمادگی خوبی برای مقابله با کرونا برخوردار بودند اما در بخش کشوری شاهد برخی کندیها و کاستیها در اقدامات پیشگیرانه بودیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تصریح کرد: متاسفانه نظام سلامت ما غیر از آنکه در بخشهای دیدهبانی زیستی در برابر کرونا ضعف داشت از درک درستی از شرایط و شدت بحران برخوردار نبود و آمادگی چنین شرایطی را نداشت. برای نمونه نخستین کیت تشخیصی آزمایشگاهی ویروس کرونا در اوایل بحران کرونا از سوی تیم شهید فخری زاده تولید شده و آماده بهرهبرداری بود ولی با وجود چرخه بوروکراتیک، استفاده از این کیت ها در ابتدا تایید نشد.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰