ایجاد نخستین جنین کامل موش از سلولهای بنیادی
دانشمندان موفق شدند یک جنین کامل موش با یک قلب تپنده را از سلولهای بنیادی در آزمایشگاه ایجاد کنند. به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، یک مطالعه جدید، جزئیات رشد تقریباً کامل یک جنین موش همراه با عضلات، رگهای خونی و یک قلب تپنده کوچک را که در یک آزمایشگاه از سلولهای بنیادی
دانشمندان موفق شدند یک جنین کامل موش با یک قلب تپنده را از سلولهای بنیادی در آزمایشگاه ایجاد کنند.
به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، یک مطالعه جدید، جزئیات رشد تقریباً کامل یک جنین موش همراه با عضلات، رگهای خونی و یک قلب تپنده کوچک را که در یک آزمایشگاه از سلولهای بنیادی رشد داده شده، شرح داده است.
این تحقیق پیچیدهترین ایجاد و پرورش جنین در یک ظرف آزمایشگاهی تا به امروز است که نوآوریهای اساسی جدیدی را در مسیر رشد اعضای بدن انسان در آزمایشگاه ارائه میدهد.
این مطالعه جدید از دل آزمایشگاه “تیسه”(Thisse) در دانشکده پزشکی دانشگاه “ویرجینیا” بیرون آمده است. این دانشمندان به سرپرستی “کریستین” و “برنارد تیسه” سالها در تلاش بودهاند تا راهی برای ایجاد جنینهای زنده از سلولهای بنیادی پیدا کنند.
بدیهی است که ایجاد یک جنین در یک ظرف آزمایشگاهی از سلولهای بنیادی روندی ساده نیست. چندین نوع مختلف از سلولهای بنیادی مورد نیاز است و سپس هدایت آن سلولها به سمت یک ساختار سازمان یافته و صحیح در لحظات مناسب چالش برانگیز است.
این آزمایشگاه طی چند سال گذشته بر موانع مختلف غلبه کرده است و در ابتدا جنین گورخر ماهی را قبل از حرکت به سمت پستانداران پیچیدهتر ایجاد کرده است.
“کریستین تیسه” توضیح میدهد که این موفقیت شامل ایجاد اولین جنین پستاندار به این پیچیدگی است که تنها از سلولهای بنیادی ساخته شده است.
وی گفت: ما راهی یافتهایم که به سلولهای بنیادی برای شروع رشد جنین دستور میدهد. در پاسخ به این دستورالعمل کنترل شده، سلولها طی فرآیندی به جنین تبدیل میشوند. آنچه شگفت آور است این است که ما با این روش میتوانیم انواع بافتهایی را که در یک جنین موش واقعی وجود دارد، ایجاد کنیم.
هدف اصلی این تحقیق، پرورش اندامهای عملکردی انسان برای پیوند است. این مقاله نشان میدهد که این موفقیت جدید با نشان دادن اینکه میتوان از طریق کنترل مناسب رشد سلولهای بنیادی به سازماندهی بافتی پیچیده دست یافت، ما را به این هدف یک قدم نزدیکتر میکند.
این مطالعه جدید در مجله Nature Communications منتشر شده است.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰