این “تب” جان میستاند
ایسنا/کرمانشاه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی کشنده مشترک بین انسان و دام است. این بیماری با وجودی که در دام بدون علامت بوده و صرفا با ایجاد یک تب خفیف دیده می شود، اما در انسان علائم خطرناکی دارد که ممکن است بهای درگیری با آن از دست دادن جانتان باشد. دکتر مجید
ایسنا/کرمانشاه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی کشنده مشترک بین انسان و دام است. این بیماری با وجودی که در دام بدون علامت بوده و صرفا با ایجاد یک تب خفیف دیده می شود، اما در انسان علائم خطرناکی دارد که ممکن است بهای درگیری با آن از دست دادن جانتان باشد.
دکتر مجید همتی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه، در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی کشنده مشترک بین انسان و دام است، اظهار کرد: تب کریمه کنگو در دام بدون علامت بوده و صرفا با ایجاد یک تب خفیف دو تا هفت روزه دیده می شود، اما در انسان معمولا با تب آغاز میشود و پس از آن علائمی مثل حالت تهوع، بی اشتهایی، اسهال، استفراغ خونی، ضعف و درد شدید عضلانی و خونریزی زیر پوستی بروز می کند که احتمال مرگ در مبتلایان خیلی زیاد است.
همتی دامداران، دامپزشکان، قصابها و کارگران کشتارگاهها را جزو افراد در معرض خطر تب خونریزی دهنده کریمه کنکو عنوان کرد و گفت: این افراد در زمان کار باید ضمن رعایت نکات بهداشتی، از لباس کار، دستکش و چکمه مناسب استفاده کنند.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه ادامه داد: همچنین زنان خانه دار جزو افراد در معرض خطر بیماری بوده و توصیه می شود در زمان قطعه قطعه کردن گوشت حتما از دستکش یک بار مصرف استفاده کنند.
همتی سپس با بیان اینکه مهمترین عامل انتقال ویروس بیماری تب خونریزی دهئده کریمه کنگو کنهها هستند، گفت: تماس با ترشحات، خون و بافت دام و یا انسان آلوده به بیماری از سایر راههای انتقال این بیماری هستند.
وی با بیان اینکه احتمال انتقال بیماری از طریق مصرف گوشت آلوده وجود دارد، گفت: نگهداری گوشت گرم به مدت ۲۴ ساعت در یخچال باعث از بین رفتن ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می شود، چون در این زمان با پروسه جمود نعشی، مقداری از PH گوشت کاهش یافته و این امر باعث از بین رفتن ویروس میشود.
همتی با بیان اینکه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق مصرف فرآورده های دامی به انسان منتقل نمی شود، گفت: این بیماری از طریق مصرف لبنیات و شیر دام آلوده به انسان منتقل نمیشود و تاکنون گزارشی در این خصوص نداشته ایم.
وی ادامه داد: ویروس صرفا در خون دام وجود دارد و وارد سایر نقاط مانند مدفوع، بزاق و شیر دام نمیشود، لذا تماس با این موارد خطری برای انتقال بیماری به انسان ندارد.
همتی با بیان اینکه تماس پوست بدون زخم با خون دام هم باعث ایجاد بیماری در انسان نمیشود، تصریح کرد: انتقال از طریق پوست فقط در صورتی امکان دارد که خراش یا زخمی روی پوست وجود داشته باشد و پوست سالم به عنوان سدی در برابر ویروس عمل میکند.
همتی با توصیه به خرید گوشت قرمز از واحدهای مجاز، گفت: در صورتی که گوشت قرمز از مراکز مجاز تهیه شود، نگرانی در خصوص انتقال بیماری نیست.
همتی سپس با اشاره به احتمال بالای شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل تابستان، گفت: برای جلوگیری از شیوع بیماری توصیه می شود دامداران در فصل تابستان حداقل دو بار با فاصله ۱۵ روز بدن و جایگاه نگهداری دامها را زیر نظر کارشناسان دامپزشکی سمپاشی کنند.
وی با بیان اینکه در مناطق مرزی، کانون های بیماری در سنوات گذشته و کشتارگاه ها کار سمپاشی جایگاههای دام رایگان انجام میشود، گفت: از ابتدای امسال توزیع سه هزار لیتر سم را برای ضدعفونی دام ها و جایگاه های دام در استان داشته ایم که در این راستا تاکنون بدن ۷۵۰ هزار راس دام و یک میلیون و ۵۰۰ هزار مترمربع از جایگاههای دام به صورت رایگان ضدعفونی شده است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰