توقف پروژههای نوسازی مدارس به دلیل کرونا/ آخرین وضعیت مدارس سیلزده
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گزارشی از وضعیت بازسازی مدارس در مناطق سیل زده ارائه کرد و گفت: کارگروهی تشکیل شده که در حال رصد برنامههاست تا مهر ۹۹ بتوانیم پروژهها را به اتمام برسانیم؛ عمده نگرانی ما شر ایط خاص کشور به علت کرونا است. از ابتدای اسفندماه کلیه پروژههای عمرانی
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گزارشی از وضعیت بازسازی مدارس در مناطق سیل زده ارائه کرد و گفت: کارگروهی تشکیل شده که در حال رصد برنامههاست تا مهر ۹۹ بتوانیم پروژهها را به اتمام برسانیم؛ عمده نگرانی ما شر ایط خاص کشور به علت کرونا است. از ابتدای اسفندماه کلیه پروژههای عمرانی و بویژه پروژههای نوسازی مدارس تعطیل شدهاند و اجازه فعالیت به پیمانکاران داده نشده است. ما هم منتظریم هرچه سریعتر از این وضیت نابسامان خارج شده و پروژهها را آغاز کنیم.
به گزارش ایسنا، مهرالله رخشانی مهر در ارتباطی مجازی و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه اوایل سال گذشته وقوع سیل در سه استان لرستان، خوزستان و گلستان رخ داد و آموزش و پرورش جزو دستگاههایی بود که مدارسش دچار آسیب شد گفت: ناچار بودیم برای برگزاری و دایر شدن هرچه سریعتر کلاسهای درس برنامه ریزی کنیم و زمان باقی مانده سال تحصیلی را به اتمام برسانیم.
وی ادامه داد: باید برای تخریب، بازسازی و نوسازی مدارس و آماده شدن کلاسهای درس برای مهر ۹۸ نیز برنامه ریزی میکردیم. بنابراین در هر دو حوزه فعال شدیم و اقدامات بخوبی انجام شد.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به اینکه تعمیرات جزئی در کوتاهترین زمان ممکن انجام شد گفت: در این میان برخی مدارس ما نیازمند تعمیر اساسی به علت آسیبهای ناشی از تخریب محوطه و کلاسهای درس و انباشته شدن گل و لای فراوان در کلاسها بودند.
رخشانی مهر ادامه داد: خوشبختانه با حضور تیمهای جهادی توانستیم بخشی از مشکلات را برطرف کنیم. کانکس و تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی سریعا ارسال شدند و اتفاق خوبی که افتاد و روز به یادماندنی در حوزه مدرسه سازی را رقم زد، گردهمایی خیرین برای کمک به این سه استان سیل زده بود. نهم اردیبهشت ۹۸ همایشی برگزار و در همان شب خیرین ۲۱۰ میلیارد تومان برای بازسازی مدارس کمک کردند که همه این مبلغ تخصیص یافت و در پروژهها هزینه شد.
وی با بیان اینکه در استان لرستان ۳۷۲ مدرسه با ۲۰۲۵ کلاس درس خسارت دیدند که تا مهر ۹۸ تعمیرات جرئی و اساسی به اتمام رسید و ۱۱ مدرسه که باید تخریب و مجدد ساخته میشدند نیز تخریب شدند و در زمان بازگشایی مدارس به بهره برداری رسیدند گفت: ۱۴ مدرسه نیز تا پایان سال بهرهبرداری شدند و برای انجام همه این اقدامات ۴۷ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی، ۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی و ۹۷.۵ میلیارد تومان از محل کمک خیرین و ۲.۵ میلیارد تومان از سایر منابع هزینه شد. در مهرماه سال جاری نیز پروژههایی را در این استان افتتاح خواهیم کرد.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه در استان گلستان به ۳۲۶ مدرسه با ۲۱۵۳ کلاس درس آسیب وارد شد اظهار کرد: تعمیرات جزئی و اساسی مدارس تا مهر ۹۸ به اتمام رسید و تا پایان سال گذشته ۵ مدرسه که تخریبی بودند ، تخریب و بازسازی شده و به بهره برداری رسیدند. بخش دیگری نیز تا مهر ۹۹ تحویل می شوند. برای این استان نیز ۲۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی، ۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی و ۳۲ میلیارد تومان توسط خیرین هزینه شد.
رخشانی مهر افزود: در استان خوزستان نیز ۱۱۴ مدرسه با ۴۵۸ کلاس درس آسیب دید و برای تعمیرات اساسی و جزئی و ساخت مدارس جدید ۱۷.۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی، ۲.۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی و حدود ۸۶ میلیارد تومان از محل اعتبارات خیری هزینه شد و ۵۰ میلیارد تومان نیز وزارت نفت تخصیص داد و خوزستان بسیار زود ساماندهی شد و وضعیت بهتری نسبت به دو استان دیگر داشت.
وی با بیان اینکه در مجموع حدود ۱۵۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات دولتی برای بازسازی مناطق سیل زده هزینه کردیم اظهار کرد: همچنین حدود ۲۱۰ میلیارد تومان از محل منابع خیری و استانی هزینه شد.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ادامه داد: کارگروهی را در سازمان نوسازی برای رصد مدارس مدارس مناطق سیل زده تشکیل دادیم و هفته گذشته ۴۵ میلیارد تومان اعتبار برای مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان تامین اعتبار کردیم و تخصیص دادیم و اکنون در اختیار استانهاست که کار را شروع کنند. خیرین نیز بویژه در استان سیستان و بلوچستان حضور پررنگی داشتند و برای مهر ۹۹ در این استانها برنامههایی داریم. نیازهای اولیه را تامین کردیم و کانکس و تجهیزات برای این استانها که اخیرا سیل زده شدند ارسال شده است.
به گزارش ایسنا، رخشانی مهر با بیان اینکه خیرین تا کنون ۱۳۵ میلیارد تومان اعتبار برای ساماندهی وضعیت مدارس مناطق سیلزده، متعهد شدهاند عنوان کرد: در استان هرمزگان نیز تعهد خیرین حدود ۲۲ میلیارد تومان است. در مجموع ۹۵ مدرسه در سیستان و بلوچستان نیازمند تخریب و بازسازی ، ۳۴۶ مدرسه نیازمند انجام تعمیرات اساسی است. در هرمزگان ۳۱ مدرسه تخریبی داریم و ۹۵ مدرسه نیازمند تعمیرات اساسی هستند. در جنوب کرمان نیز ۱۵ مدرسه تخریبی و ۱۷۴ مدرسه نیازمند انجام تعمیرات اساسی هستند.
وی افزود: کارگروه تشکیل شده در حال رصد برنامهها هستند تا مهر ۹۹ بتوانیم پروژهها را به اتمام برسانیم و در مهر ماه پیش رو نگرانی بابت این مدارس نخواهیم داشت. عمده نگرانی ما شر ایط خاص کشور به علت کرونا است. از ابتدای اسفندماه کلیه پروژههای عمرانی و بویژه پروژههای نوسازی مدارس تعطیل شدهاند و اجازه فعالیت به پیمانکاران داده نشده است و ما هم منتظریم هرچه سریعتر از این وضیت نابسامان خارج شده و پروژهها را آغاز کنیم.
وی در پایان گفت: این عامل ممکن است به سرعت اجرای پروژههای ما آسیب بزند. در تامین اعتبارات مسئلهای نداریم. از وزارت کشور نیز رقمی برای جبران آسیبهای مناطق سیل زده در نظر گرفته شده است.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰