جستاری در کتابشناسی حضرت علیاکبر(ع)
ایسنا/خراسان رضوی حضرت علیاکبر(ع) را میتوان بهترین و عالیترین الگوی جوانان مومن و نجیب معرفی کرد. جوانان همچنین میتوانند خصایص و اوصاف شایسته آن حضرت از جمله ادب، وقار، شجاعت، کمک به مظلومان، عفت و …را الگوی همیشگی خود قرار دهند. حضرت علیاکبر(ع)، پسر امامحسین(ع) یازدهم شعبان ۴۳ قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود.
ایسنا/خراسان رضوی حضرت علیاکبر(ع) را میتوان بهترین و عالیترین الگوی جوانان مومن و نجیب معرفی کرد. جوانان همچنین میتوانند خصایص و اوصاف شایسته آن حضرت از جمله ادب، وقار، شجاعت، کمک به مظلومان، عفت و …را الگوی همیشگی خود قرار دهند.
حضرت علیاکبر(ع)، پسر امامحسین(ع) یازدهم شعبان ۴۳ قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود. بیتردید زندگی حضرت علیاکبر(ع) از موضوعات ارزشمندی است که در بین شیعیان از جایگاه رفیعی برخوردار بوده اما با وجود ارزش و اعتبار مقدس آن، کمتر به آن پرداخته شده است. به مناسبت سالروز میلاد حضرت علیاکبر(ع) به معرفی چند کتاب که پیرامون زندگی این حضرت نوشته و گردآوری شده است، میپردازیم.
«پدر، عشق، پسر»
کتاب «پدر، عشق، پسر» فرازهایی از زندگی حضرت را به تصویر میکشد، وقایع در این کتاب از زبان اسب آن حضرت به نام «عقاب» برای مادرشان روایت میشود.
فصلهای این کتاب «مجلس» نامگذاری شده که در هر بخش عقاب با زبانی عاطفی و دلنشین، صحنهای از زندگی حضرت علیاکبر(ع) را روایت میکند، فصلهای پایانی کتاب نیز به شهادت حضرت در کربلا اختصاص دارد. در انتهای هر فصل که مجلس نامگذاری شده است داستان کتاب به گونهای به واقعه کربلا مربوط و منتسب میشود و به این شکل تمام مجالس حالت عاشورایی خود را حفظ میکند.
کتاب «پدر، عشق، پسر» را سید مهدی شجاعی به رشته تحریر درآورده و انتشارات نیستان منتشر کرده است.
«علیاکبر، بهترین الگوی جوانان»
کتاب «علیاکبر، بهترین الگو جوانان» قصد دارد خواننده را با ایمان و چهره با صلابت حضرت علیاکبر(ع) آشنا کند و با بیان رشادتها و فداکاریهایی که آن حضرت در صحنه کربلا داشتند، اسوهای برای تمام جوانان معرفی کند.
بر اساس مطالب این اثر، انسان در هر سن و سال از الگوها اثر میپذیرد و در پی قهرمانانی است که به آنان عشق بورزد و راه آنان را بپیماید و از روش، خصلتها و صفات آنان الگوبرداری کند؛ پس هرچه این الگوها و قهرمانها، متعالیتر، کاملتر، آسمانیتر و خداییتر باشند جوانان را در مسیر هدایت و پاکی و ایمان و تعالی قرار میدهند.
این اثر درصدد است با معرفی چهرههای برجسته تاریخ صدر اسلام، جوانان را با الگوهای کمال و خودسازی آشنا کند. بخشهای این کتاب شامل جوان و الگو، فرزند یقین، دودمان پاک، فضایل و مکارم، در کنار پدر، در شب عاشورا، عاشورا روز حماسه، شهادت، مدفن و مزار و از زبان شاعران میشود.
این کتاب نوشته حجتالسلام والمسلمین جواد محدثی بوده که موسسه بوستان کتاب آن را منتشر و روانه بازار کتاب کرده است.
«۵۵ درس زندگی از سیره عملی حضرت علیاکبر(ع)»
کتاب «۵۵ درس زندگی از سیره عملی حضرت علیاکبر(ع)» با نگاهی به زندگی حضرت علیاکبر(ع) به معرفی ۵۵ درس در قالب سیره عملی و رفتاری آن حضرت پرداخته است.
از درسهای مطرح شده در این کتاب میتوان به معاشرت نیکو با دیگران، ولایتپذیری، جهاد با نفس، استقامت و صبر در برابر مصائب، اخلاص در عمل و… اشاره کرد.
کتاب «۵۵ درس زندگی از سیره عملی حضرت علیاکبر(ع)» را امیرحسین علیقلی گردآوری کرده و نشر عابد آن را منتشر کرده است.
«خورشید جوانان»
کتاب «خورشید جوانان» زندگی و کرامات حضرت علیاکبر(ع) را به طور کامل شرح میدهد و در پنج فصل به رشته تحریر درآمده است.
درفصل اول این کتاب در مورد هویت شخصی و نسبی آن حضرت بحث شده، فصل دوم هویت معنی را بیان کرده، در فصل سوم کیفیت شهادت آورده شده، فصل چهارم همراه با علماء بهشت کمالات و کرامات نوشته شده، فصل پنجم زیارت علی اکبر(ع) آورده شده و فصل ششم میزبان اشعار و مدایح است.
کتاب «خورشید جوانان» را سیدمحمد حسینی نوشته و موسسه فرهنگی سماء آن را منتشر کرده است.
«یوسف لیلی»
کتاب «یوسف لیلی» از ولادت حضرت علیاکبر(ع) آغاز میشود و پس از شرح شهادت و مدفن آن حضرت به ویژگیهای شخصیتی ایشان میرسد. اما قسمت اعظمی از کتاب به شرح واقع کربلا و ماجراهایی مربوط به حضرت علیاکبر(ع) میپردازد. این کتاب با زیر عنوان «مروری بر احوالات حضرت علی اکبر (ع)» منتشر شده است.
کتاب «یوسف لیلی» را محمدرضا راضی به رشته تحریر درآورده و انتشارات سپید برگ این اثر را در ۱۲۸ صفحه روانه بازار کرده است.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰