روند تزریق واکسنهای تایید شده کووید-۱۹ در سراسر جهان
بزرگترین کمپین واکسیناسیون تاریخ هم اکنون در سراسر جهان در حال انجام است و براساس اطلاعات جمع آوری شده توسط “بلومبرگ”، تاکنون بیش از ۲۲۵ میلیون دوز از واکسنهای تایید شده علیه بیماری کووید ۱۹ در ۱۰۰ کشور مختلف تزریق شده است. به گزارش ایسنا، در حالی که هیچ یک از این واکسنها به تنهایی
بزرگترین کمپین واکسیناسیون تاریخ هم اکنون در سراسر جهان در حال انجام است و براساس اطلاعات جمع آوری شده توسط “بلومبرگ”، تاکنون بیش از ۲۲۵ میلیون دوز از واکسنهای تایید شده علیه بیماری کووید ۱۹ در ۱۰۰ کشور مختلف تزریق شده است.
به گزارش ایسنا، در حالی که هیچ یک از این واکسنها به تنهایی برای واکسیناسیون کل جمعیت حدودا ۷.۸ میلیارد نفری جهان کافی نیست اما استفاده از مجموع ۹ واکسن تایید شده فعلی در کنار هم، بهترین فرصت بشریت برای پایان دادن به بلایی است که تاکنون جان بیش از ۲.۵ میلیون نفر را در دنیا گرفته و فاجعه اقتصادی جهانی را به وجود آورده است.
براساس آمار بلومبرگ جدیدترین نرخ تزریق این واکسنها تقریبا ۶.۰۷ میلیون دوز در روز بوده است.
در حالی که در سطح جهانی، آخرین میزان واکسیناسیون به طور متوسط ۶.۰۷۴.۹۳۲ دوز در روز گزارش شده، تخمین زده می شود که با این سرعت برای پوشش دادن حدود ۷۵ درصد از جمعیت زمین با واکسن دو مرحلهای، دستکم ۵/۱ سال، زمان لازم است.
همچنین بنابر گزارش روزنامه نیویورک تایمز، در حال حاضر بین برنامه های واکسیناسیون در کشورهای مختلف فاصله زیادی وجود دارد به طوری که هنوز بسیاری از آنها حتی تزریق یک دوز از واکسن را نیز گزارش نکرده اند.
در عین حال کشورهای کم درآمدتر نیز متکی بر اجرای برنامه بین المللی تقسیم واکسن موسوم به “کوواکس” (Covax) هستند که هدف آن تامین دو میلیارد دوز واکسن تا پایان سال جاری میلادی برای این مناطق است.
این دادهها مبتنی بر اطلاعات ارائه شده از سوی منابع دولتی است که در پروژهای موسوم به “Our World in Data” (جهان ما در دادهها) و در دانشگاه آکسفورد گردآوری شده است.
براساس اطلاعات فوق، فرد واکسینهشده به شخصی اطلاق میشود که حداقل یک دوز از واکسن را دریافت کرده باشد و همچنین فرد کامل واکسینهشده، تمام دوزهای تجویز شده برای یک نوع واکسن را دریافت کرده است. برای مثال در مورد واکسن فایزر-بیوانتک که شامل دو دوز است، فردی که هر دو دوز را تزریق کند، کاملا واکسینه شده در نظر گرفته میشود.
با توجه به شرایط فعلی که ذخایر واکسنهای تولید شده در مقایسه با جمعیت زمین هنوز بسیار اندک است لذا بیشتر کشورها اقدامات اولیه واکسیناسیون خود را روی گروه هایی که در اولویت هستند نظیر افراد آسیبپذیر به لحاظ بالینی، گروههای سنی ۶۰ سال به بالا و پرسنل و کارکنان خط مقدم مانند پزشکان و پرستاران متمرکز کرده اند.
براساس این گزارش در حال حاضر ۹ واکسن مختلف در سراسر جهان در حال تزریق است.
تاکنون واکسن فایزر-بیوانتک در ۶۶ کشور، واکسن آسترازنکای دانشگاه آکسفورد در ۵۰ کشور، واکسن مدرنا در ۲۸ کشور، واکسن سینوفارمِ پکن در ۱۴ کشور، واکسن “اسپوتنیک وی” شرکت گامالیا در ۱۱ کشور، واکسن سینوواک در شش کشور، واکسن سینوفارمِ ووهان در دو کشور، واکسن بهارات بیوتک (کوواکسین) در یک کشور و واکسن جانسون اند جانسون در یک کشور مورد استفاده قرار گرفته اند. بعلاوه برخی از این واکسنها نظیر اسپوتنیک وی و سینوفارم در تعداد بیشتری از کشورها مجوز استفاده اضطراری گرفتهاند اما هنوز واکسیناسیون عمومی آنها آغاز نشده است.
چه زمانی زندگی به حالت عادی برمی گردد؟
این سوالی پیچیده و موضوعی چالشبرانگیز بین اپیدمیولوژیست ها است.
در حالی که تصور می شود بهترین واکسن ها هماکنون در حدود ۹۵ درصد در ایجاد مصونیت موثر هستند اما هنوز هم پس از واکسیناسیون، امکان انتقال و گسترش بیماری وجود دارد و محققان حوزه علوم درمان و پزشکی همچنان به دنبال راه حل مطمئن تری برای مقابله با ویروس SARS-CoV-2 هستند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰