زیارت پیاده تغییراتی اساسی در علاقه مردم به ساحت امام رضا(ع) ایجاد کرده است
ایسنا/خراسان رضوی سخنگوی جمعیت خدمتگزار زائران پیاده تصریح کرد: نهادینه شدن فرهنگ حضور زائران پیاده تغییراتی اساسی در علاقهمندی مردم به ساحت امام رضا(ع) ایجاد کرده است. حسین رضایی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به ظرفیتهای معنوی مشهد که به برکت وجود مرقد منور امام رضا(ع) ایجاد شده، در خصوص شکلگیری فرهنگ زیارت پیاده امام هشتم،
ایسنا/خراسان رضوی سخنگوی جمعیت خدمتگزار زائران پیاده تصریح کرد: نهادینه شدن فرهنگ حضور زائران پیاده تغییراتی اساسی در علاقهمندی مردم به ساحت امام رضا(ع) ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه تعداد ایستگاههای صلواتی این جمعیت از ۱۴ مورد به ۲۲۰ ایستگاه در سال ۹۸ رسیده که نشان میدهد مردم به موضوع خدمتگزاری به زائرین توجه دارند و به پاس قدردانی از حسن مجاورت امام، این را وظیفه خود میدانند که زائران ایشان را میهماننوازی کنند. از دیگر سو میهماننوازی از آداب رضوی نیز بهشمار میآید. زمانی که چنین فرهنگی نهادینه شد، مردم مشاهده کردند که چه عنایتهایی از سوی امام صورت میگیرد.
رضایی تصریح کرد: ایستگاههای صلواتی با کمک مردم ایجاد شده و مرهون عنایت امام هشتم است. یکی از مسائلی که در سالهای اخیر رخ داد، این بود که هر استانی آمادگی خود را برای راهاندازی ایستگاه صلواتی در مسیر زائران پیاده اعلام کردهاند و به این ترتیب ۱۶ استان در این حوزه فعال شده و از زائران استقبال میکنند.
سخنگوی جمعیت خدمتگزار زائران پیاده با اشاره به نمونههای دیگری از توسعه فعالیتهای جمعیت زائران پیاده بیان کرد: تعداد مشارکتکنندگان در کاروانهای زائران پیاده در ابتداء این حرکت ۲۲ هزار نفر بود، اما در سال ۹۸ این تعداد به نیم میلیون نفر از ۲۴ استان کشور رسیده است.
رضایی با بیان اینکه فرهنگ زیارت دارای ابعاد مختلفی است، خاطرنشان کرد: اگر موضوع زیارت پیاده را بررسی کنیم، مشاهده خواهیم کرد که افزایش علاقه و اقبال به زیارت پیاده امام هشتم، نتیجه حضور جوانان است و طی این مدت سیل زائران جوان بیشتر شده است. حرکت زیارت پیاده حضرت امام رضا(ع) منبعث از پیادهروی به سمت کربلا و نجف بوده است. در واقع بسیاری از زائرانی که به کربلا و نجف مشرف میشدند، در بازگشت به مشهد میآمدند.
وی افزود: یکی دیگر از مظاهر پیشرفت این فرهنگ، این است که در سالهای نخست آغاز این حرکت نیاز به روحانی برای کاروانها خیلی احساس میشد، اما در حال حاضر گروههای ویژه روحانیت بابت آموزشهای دینی و رضوی شکل گرفته و با ما همکاری دارند. همچنین سالهای نخست آغاز این حرکت دریافت غذای حضرت برای زائران پیاده دشوار بود اما با مساعدتهای آستان قدس و با توجه به آمار دقیقی که جمعیت خدمتگزار زائران پیاده تهیه میکرد، همه زوار بر سر این خوان نعمت نشستند.
رضایی عنوان کرد: پیشتر در جادهها غذا سرو میشد، اما تمهیداتی صورت گرفت و جلسات متعددی برای ساماندهی این شرایط برگزار شد تا نهایتا به این نتیجه رسیدیم که طبق برخی از گروهبندیها، غذای حضرت به زائران تعلق گیرد.
سخنگوی جمعیت خدمتگزار زائران پیاده با بیان اینکه استفاده از رواقهای مخصوص برای بهرهمندی زائران پیاده از بیانات علما و ارائه توشه به ایشان نیز از دیگر اقداماتی است که طی این سالها ساماندهی شده، اظهار کرد: به زائران پیاده بستههای فرهنگی ارائه میشود که برای تهیه این موارد، مجموعههای فرهنگی استان همکاری داشتند و این بستهها در سراسر کشور توزیع میشد و باید گفت که این موضوع موجب توسعه فرهنگ زیارت پیاده میشود.
رضایی در خصوص برنامههای این جمعیت برای برپایی کاروانهای زائران پیاده عنوان کرد: در بسیاری از رسانهها و سایتها این موضوع اعلام شده که مجوز راهپیمایی اربعین برای امسال صادر شده است. اگر چنین شود، ما نیز میتوانیم زیارت پیاده را برپا کنیم. اگر قرار بر برگزاری زیارت پیاده در سال جاری باشد، همه خدمتگزاران در خدمت زائران خواهند بود و زیارت پیاده با رعایت دستورالعملهای بهداشتی برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰