طرح بارورسازی ابرها برای مدیریت بحران خشکسالی کاربردی نیست
رئیس سازمان هواشناسی گفت: با قاطعیت می گویم که روش بارورسازی ابرها برای مدیریت بحران خشکسالی و اهداف اینچنینی اصلا کاربردی نیست. سحر تاجبخش مسلمان در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه، با بیان اینکه سازمان هواشناسی کشور طی دو سال گذشته علیرغم تحریم ها و مشکلات ناشی از آن حرکتی رو به جلو
رئیس سازمان هواشناسی گفت: با قاطعیت می گویم که روش بارورسازی ابرها برای مدیریت بحران خشکسالی و اهداف اینچنینی اصلا کاربردی نیست.
سحر تاجبخش مسلمان در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه، با بیان اینکه سازمان هواشناسی کشور طی دو سال گذشته علیرغم تحریم ها و مشکلات ناشی از آن حرکتی رو به جلو داشته، اظهارکرد: در این مدت از نظر منابع مالی، انسانی، ارائه خدمات و تولید داده و اطلاعات گام های بسیار خوبی برداشته و نسبت به گذشته شرایط امیدبخشی پشت سر گذاشتیم.
وی تصریح کرد: رشد ۳۰۰ درصدی اعتبارت تملک دارایی سرمایهای و رشد ۵۰ درصدی اعتبارات هزینهای از اتفاقات خوب برای سازمان هواشناسی کشور در این مدت بود.
رئیس سازمان هواشناسی با بیان اینکه با در مدت دوسال اخیر در بحث توسعه ایستگاه های هواشناسی اقدامات خوبی انجام گرفته، گفت: هرچند در این بخش رشد خوبی را شاهد بوده ایم، اما باتوجه به اینکه طی سالهای گذشته به واسطه کمبود اعتبارات افزایش قابلی توجهی نداشتیم، هنوز در بحث ایستگاه ها به استانداردهای لازم نرسیده ایم.
وی افزود: در حوزه ارائه خدمات هم با صدور هشدارها، اطلاعیه ها و اخطاریه ها پیشرفت چشمگیر و قابل ملاحظه ای در این مدت داشته ایم.
تاجبخش یادآورشد: هرچند که در بحث تجهیزات به دلیل اعتبارات اندک رشد خوبی نداشته ایم، اما حداکثر استفاده از نظرهای کارشناسی صورت گرفته و پیش بینی های خوبی داشته ایم که حتی چندین مرتبه مورد تقدیر وزیر هم قرار گرفتیم.
وی تاکید کرد: خوشبختانه در این مدت توانسته ایم نشان دهیم که در ارائه خدمات به مردم و در تصمیم گیری های کلان و حفاظت از سرمایه های کلان کشور نقش بنیادین داریم و براین اساس، نگاه مدیریت کلان به سازمان هواشناسی بهبود پیدا کرده است.
رئیس سازمان هواشناسی خاطرنشان کرد: اتفاق خوب دیگر در این مدت این بود که نشان دادیم جایگاه تخصصی و دانشی ما بهبود پیدا کرده و مصوبه اخیر هیات دولت هم در خصوص بارورسازی ابرها موید آن است.
وی با بیان اینکه مسئله بارورسازی ابرها سالهاست که در کشور مطرح می شود، افزود: بارورسازی ابرها به منظور افزایش بارش ها با کمک مکانیسم های صنعتی در برخی از ابرها صورت می گیرد و شاید این تصور باشد که با این کار می توان مسئله خشکسالی و کمبود منابع آبی زیرزمینی را مدیریت کرد.
تاجبخش مسلمان تصریح کرد: با قاطعیت می گویم که روش بارورسازی ابرها برای مدیریت بحران خشکسالی و اهداف اینچنینی اصلا کاربردی نیست. بارورسازی ابرها یک کار کاملا علمی و آزمایشگاهی است که در سطح لابراتورها برای فضاهای کوچک انجام می شود و در مقیاس های کوچک امکانپذیر است.
وی یادآورشد: بنابراین براساس مصوبه هیات دولت، اگر قرار است که از طرح بارورسازی ابرها برای فعالیت های عملیاتی و اجرایی استفاده شود، ابتدا باید سازمان هواشناسی اظهار نظر کند.
رئیس سازمان هواشناسی در بخش دیگری از سخنانش به جایگاه کرمانشاه در هواشناسی کشور اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه کرمانشاه یکی از مرزهای ورود سیستم های بارشی به جو کشور است، برای همین این استان جایگاه مهمی برای ما دارد.
وی تصریح کرد: با توجه به افزایش اعتبارات سازمان هواشناسی برای سالجاری در تلاشیم تا بتوانیم به استان کرمانشاه کمک های لازم را داشته باشیم.
تاجبخش مسلمان در بخش پایانی سخنان خود بااشاره به وارداتی بودن تجهیزات هواشناسی کشور، افزود: از حدود یک دهه پیش اقداماتی را برای بومی سازی این تجهیزات آغاز کرده ایم و علیرغم تحریم ها با معاونت علمی ریاست جمهوری کارهایی را آغاز کرده ایم که برخی از این پروژه ها در مرحله مطالعاتی و برخی نیز در فازهای تست میدانی قرار دارند.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰