معاون سابق پامپئو: کرهشمالی در فکر برقراری تعامل با دنیاست
به گفته معاون سابق وزیر خارجه آمریکا، ممکن است کره شمالی در حال بررسی برقراری تعامل با کره جنوبی و دیگر کشورهای جهان باشد. به نقل از خبرگزاری یونهاپ، استیون بیگان، معاون سابق وزیر خارجه آمریکا خاطرنشان کرد احتمال دارد کره شمالی قصد تاثیرگذاری بر نتیجه انتخابات پیش روی کره جنوبی را داشته باشد، اما
به گفته معاون سابق وزیر خارجه آمریکا، ممکن است کره شمالی در حال بررسی برقراری تعامل با کره جنوبی و دیگر کشورهای جهان باشد.
به نقل از خبرگزاری یونهاپ، استیون بیگان، معاون سابق وزیر خارجه آمریکا خاطرنشان کرد احتمال دارد کره شمالی قصد تاثیرگذاری بر نتیجه انتخابات پیش روی کره جنوبی را داشته باشد، اما برقراری یک کانال ارتباطی مستقیم با این کشور، برای کره جنوبی و همچنین آمریکا، مهم تر از عواقبی اینچنینی است.
بیگان که سابقا نماینده ویژه آمریکا در امور کره شمالی نیز بوده است، در وبیناری به میزبانی “موسسه مطالعات کره دانشگاه جورج واشنگتن” و “دانشکده سیاست و مدیریت عمومی موسسه توسعه کره” بیان کرد: ما شاهد رشته ای از اقدامات بودهایم که بسیاری از تحلیلگران آن را “رفتار تحریککننده فزاینده کره شمالی” میدانند، اما من به تفکری معتقد هستم که میگوید این ارسال پیامهای کره شمالی به کشورهای خارجی، نشان از آن دارد که این کشور در حال بررسی شرایط تعامل دوباره خود با جهان است.
کره شمالی در اواسط ماه جاری، پس از ۵۵ روز قطع ارتباط با کره جنوبی و پرتاب حداقل چهار موشک آزمایشی که به گفته خود در میان آنان یک موشک مافوق صوت جدید هم وجود داشت، کانالهای ارتباطی مستقیم خود با کره جنوبی را دوباره گشود.
وی افزود: بسیار محتمل است که کره شمالی، درست همانطور که از اواسط ۲۰۱۹ تا ۳ نوامبر ۲۰۲۰، بر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا متمرکز بود، اکنون بر انتخابات ریاست جمهوری کره جنوبی در اسفندماه متمرکز شده باشد، انتخاباتی که میتواند قدرت را از سیاستمداران مترقی، به دست محافظهکاران بدهد…از نظر من، مهمترین چیز در واقع راه ارتباطی است؛ بنابراین من از اینکه دو کره در حال از سرگیری گفتوگوهای مستقیم خود هستند، استقبال زیادی میکنم و امیدوارم که آمریکا هم راهی برای ایجاد و حفظ گفتوگو با کره شمالی بیابد، البته اگر تاکنون نیافته باشد.
پیونگ یانگ تاکنون چندین پیشنهاد دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر تمایل واشنگتن برای تعامل با کره شمالی در هر کجا، هر زمان و بدون هیچ پیش شرطی را نادیده گرفته است.
استیون بیگان که در آماده سازی نشست فوریه ۲۰۱۹ کره شمالی و آمریکا در دولت ترامپ، نقشی کلیدی داشت، گفت که کره شمالی از چنین درخواستهایی “با پایان باز” بیزار است. او گفت: تجربه من میگوید که کره شمالی از این پیشنهادات با پایان باز بیزار است. آنچه ما باید انجام دهیم این است که بی سر و صدا مجموعه اقداماتی را بیابیم که هر دو طرف توان انجام آن را داشته باشند، اقداماتی نظیر اعلام پایان جنگ [کره]. این می تواند بخشی از یک بسته [پیشنهادی] باشد.
وی با اشاره به برخی نگرانیها مبنی بر تضعیف اتحاد کره جنوبی و آمریکا با اعلام پایان جنگ کره، گفت: نباید درباره اعلام پایان جنگ با اغراق سخن گفت؛ این صرفا یک بیانیه سیاسی است و از نظر قانونی لازمالاجرا نیست، اما، از نظر من، اگر در مجموعهای از اقدامات دو طرف در راستای تسریع [در برقراری روابط] گنجانده شود، میتواند نقشی کلیدی داشته باشد.
بیگان تصریح کرد: اما میخواهم هشدار دهم که نگرانی من این است که کره شمالی با این اقدامات هم به آمدن بر سر میز مذاکره ترغیب نشود.
معاون سابق وزیر خارجه آمریکا با تاکید بر اهمیت یافتن عوامل مناسب برای ترغیب کشوری مانند کره شمالی و با اشاره به سفرش به پیونگیانگ در سال ۲۰۱۹ به همراه مایک پامپئو، وزیر خارجه سابق در نشست هانوی، که طی آن به رهبر کره شمالی پیشنهاد داده بود تا در ازای توقف اقدامات هستهایاش، به عضویت بانک جهانی در آید، گفت: هرگز جوابی که داد را فراموش نمیکنم، پس از ساعتهای بسیار که بر سر بررسی و برنامهریزی ارائه این پیشنهاد صرف کرده بودیم، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، به پامپئو نگاه کرد و گفت “بانک جهانی دیگر چیست؟” و با این کار این پیام را به ما داد که هنوز کارهای نکرده بسیاری در آنجا داشتیم.
وی در این باره گفت: فکر میکنم این مفهوم آینده اقتصادی درخشان، طعمهای بود که برای ما بسیار جذابتر بود تا آن دیکتاتوری خودکامه دودمانی.
منبع: ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰