پایان خاموش برای یک نوستالژی در شیراز
بسیاری از اماکن شیراز نه تنها برای شهروندان این شهر، بلکه برای بسیاری از مردم ایران، خاطرهساز بوده است؛ شاهچراغ، مجموعه زندیه، باباکوهی، حافظیه، سعدیه و … البته پارک شهر یا بوستان آزادی و آن دریاچه مصنوعی و چرخ و فلک بلندبالایش؛ بوستانی که حالا بدون شهربازی مانده است. پارک شهر شیراز، که در سالهای
بسیاری از اماکن شیراز نه تنها برای شهروندان این شهر، بلکه برای بسیاری از مردم ایران، خاطرهساز بوده است؛ شاهچراغ، مجموعه زندیه، باباکوهی، حافظیه، سعدیه و … البته پارک شهر یا بوستان آزادی و آن دریاچه مصنوعی و چرخ و فلک بلندبالایش؛ بوستانی که حالا بدون شهربازی مانده است.
پارک شهر شیراز، که در سالهای بعد از انقلاب نامش به بوستان آزادی تغییر کرد، سال ۱۳۴۵ در شمال این شهر و در نقطهای به وسعت حدود ۲۲ هکتار احداث شد و در سالهایی به عنوان یکی از بهترین نقاط مسکونی و تجاری شیراز شناخته شد و روزهای تعطیل، یکی از مقاصد تفریحی شهروندان این شهر و گردشگرانی بود که به شیراز سفر میکردند.
به گزارش ایسنا، در بخش شمالی بوستان آزادی از همان سالهای ابتدایی تاسیس، مجموعه شهربازی ایجاد شد، جایی که چرخ و فلک آن به تنهایی یک نماد بود و طی سالهای بعد از آن و علیرغم احداث یکی دو شهربازی، همچنان بیشترین استقبال مردمی را به خود معطوف کرد.
بوستان آزادی، به واسطه فضای سبز مناسب، موقعیت جغرافیایی، وجود اماکن تفریحی و فرهنگی و داشتن فضاهایی رفاهی و مذهبی، نقطه امن و آسایش شهروندان این شهر محسوب میشد، شهروندانی که فرزندانشان را برای بازی و گردش به محلی میآوردند که روزهای کودکی خود را در آنجا به خاطر میآوردند، پارکی که در آن عکسهای زیادی به یادگار گرفته شده بود.
علاوه بر این، وجود دریاچه مصنوعی بزرگ در این بوستان، آن را به یک مرکز تفریحی منحصر به فرد در جنوب کشور بدل کرده بود، مرکزی که احداث شهربازی شاهد و شهربازی دروازه قرآن، نه تنها از رونق آن نکاست بلکه به واسطه ایجاد زمینه مقایسهای، منجر به بیشتر شدن اقبال مردم به سمت آن شد.
اگرچه، وجود افراد و گروههایی که طی سالها، دستگاههای مختلف شهربازیهای شیراز را قبضه کرده و فقط به کسب درآمد از این اسباببازیهای غول پیکر اندیشیده بودند، هیچ زمانی به نقطه پایان نرسید و همواره به دلیل استنکاف نکردنشان از لزوم به روز رسانی و اعمال بالاترین استانداردها، آنان را در تقابلی مداوم با اداره استاندارد از یک سو و مردمی که نگران سلامت خود و همشهریانشان بودند، قرار داد.
شیراز، هیچ زمانی برای طولانی مدت، شهربازی جدید و استاندارد را تجربه نکرد، اگرچه شهربازی شاهد زمانی کوتاه ایجاد شد اما بعدها بدون آنکه دستگاه یا فردی با شفافیت پاسخگو باشد، آن شهربازی تعطیل شد و جای خود را به یک مرکز تجاری بزرگ داد که بیش از شهروندان، انتفاع افراد یا گروهی خاص را در نقطه هدف قرار داده بود.
شهرراز، با وجود برخورداری از اماکن مختلفی که قابلیت بالای جذب گردشگر را دارد، علیرغم آنکه طی چهاردهه گذشته تعداد بوستانهایش را ۱۰۰ برابر کرده و بوستان ۵۰ هکتاری مادر را به عنوان بزرگترین پارک تفریحی، در دل خود دارد، همواره از نداشتن یک شهربازی بدون سقف، محیطی باز و دلنشین که شهروندان در امنیت کامل جسمی و روحی، ساعتهایی را در کنار هم بگذرانند، رنج برده است.
بوستان آزادی با داشتن یک دریاچه مصنوعی و شهربازی نصفه نیمه، محلی نسبتا امن برای شهروندان خود و گردشگران و مسافرانی که به این شهر سفر کرده بودند، فراهم میکرد، بوستانی که چند سال قبل دریاچهاش خشکید و رونق را از دست داد و در روزهای اخیر و در سکوت، شهربازی آن جمع شد و به خاطرات پیوست.
به گزارش ایسنا، طی روزهای اخیر، شهربازی بوستان آزادی، در سکوت کامل خبری، جمع شد و حالا از آن محوطهای آسفالت و بی درخت باقیمانده که قطعات بزرگ چرخ و فلک، کشتی جادوی و …. تاب و سرسره و دیگر اسباب بازیهای مکانیکی و الکتریکی، گوشه گوشه آن پراکنده است.
محوطهای که قطعا هر شیرازی از آن ساعات و روزهایی را در دفتر خاطراتش ثبت و ضبط کرده و به عنوان یکی از مهمترین نوستالژیهای شهروندان شهر راز به شمار میرفت، حالا به خاطرات پیوسته و مشخص نیست که چرا به یکباره بعد از چهاردهه، تعطیل شدن کامل آن، در دستور کار قرار گرفت.
سخنگوی شورای شهر شیراز در گفت و گو با ایسنا، فرسودگی، مستهلک بودن و نبود امکان بهره وری مطلوب از دستگاهها را دلیل جمع آوری شهربازی پارک شهر (بوستان آزادی) اعلام کرد.
علیاکبر سلطانی گفت: البته بخش اعظمی از دستگاههای بازی این محوطه، پیش از آغاز به کار شورای ششم در شیراز، جمعآوری شده بود و کار در ماههای اخیر ادامه داشت.
او با بیان اینکه مدیریت شهری به دنبال ایجاد یک شهر بازی کامل و مجهز است تا جایگزین شهربازی قبلی شود، افزود: به شهردار شیراز پیشنهاد داده شده که موضوع جانمایی مکانی و نوع تجهیزات شهریازی جدید و مدرن را در قالب یک لایحه به کمیسیون فرهنگی ارائه کند تا شاهد احیای یک ظرفیت باشیم.
سخنگوی شورای شهر شیراز ادامه داد: راهاندازی مجدد شهربازی در محل فعلی یا مکانی دیگر، محل گفتوگو است و هنوز با شهرداری به جمع بندی نهایی نرسیدهایم.
سلطانی خاطرنشان کرد: با ارائه لایحه فوق به کمیسیون فرهنگی شورای شهر، اطلاع رسانی از احیاء و احتمالا جانمایی جدید انجام خواهد شد.
به گزارش ایسنا، ساخت و سازهای تجاری- مسکونی پیرامون بوستان آزادی خصوصا در محدوده محوطه شهربازی سابق این پارک و منحصر به فرد بودن نقطه قرار گیری این بوستان، شایعه تلاش برای سرمایه گذاری در زمینه احداث یک شهربازی سرپوشیده را در محلی که شهربازی بدون سقف و نوستالژیک شیراز قرار داشت را تقویت میکند.
منبع: ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰