۹۰ درصد از سدهای کشور ارزیابی زیستمحیطی ندارند
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه بیش از ۹۰ درصد سدهای کشور ارزیابی زیست محیطی ندارند،گفت: تنها چند سد اخیر در دولت دوازدهم موظف به انجام این کار شدند. به گزارش ایسنا عیسی کلانتری در همایش بزرگداشت پنجاهمین سالگرد انعقاد کنوانسیون رامسر که با حضور اسحاق جهانگیری – معاون اول رئیس جمهوری –
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه بیش از ۹۰ درصد سدهای کشور ارزیابی زیست محیطی ندارند،گفت: تنها چند سد اخیر در دولت دوازدهم موظف به انجام این کار شدند.
به گزارش ایسنا عیسی کلانتری در همایش بزرگداشت پنجاهمین سالگرد انعقاد کنوانسیون رامسر که با حضور اسحاق جهانگیری – معاون اول رئیس جمهوری – برگزار شد، گفت: با وجود مشکلات در حدود چهارسال اخیر ۲۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای حراست از تالابها تخصیص داده شد درحالی که با توجه به تحریمها درآمدهای ارزی کشور متاثر شده بود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر به خطر افتادن حیات تالابها به دلیل بیتوجهی به سیاستهای پایدار و مصرف بیش از حد آب و از سوی دیگر تغییر اقلیم گفت: توجهی که در دولت دوازدهم و بخشی در دولت یازدهم با وجود تحریمها به تالاب ها شد در دوران ۵۰ ساله کنوانسیون رامسر بینظیر بود.
کلانتری با اشاره به تخصیص ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای حراست از تالابها در دولت تدبیر و امید اظهار کرد: تالابها در جهان و بهویژه در ایران در شرایط مناسبی نیستند. با توجه به اینکه در ایران نیز در سه دهه گذشته سیاستهای توسعه پایدار مورد توجه نبوده است. بهرهبرداری بیش از حد از منابع آب، محیط زیست و تالاب ها را با خطر جدی مواجه کرده است.
وی با اشاره به برگزاری نشست ستاد ملی هماهنگی و مدیریت تالاب های کشور اظهار کرد: کنوانسیون رامسر ۵۰ سال پیش برای حفاظت و حمایت از تالاب های جهان در شهر رامسر منعقد شد. تالاب ها در دنیا قلب اکوسیستم است. تالابها در ایران به دو دلیل شرایط خوبی ندارند؛ نخست اینکه به توسعه پایدار توجه نشده است و با مصرف بیش از حد آب و توسعه نامتوازن روبرو هستیم، دوم اینکه تغییر اقلیم بر حیات تالاب ها تاثیرگذاشته است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: دولت تدبیر و امید برای حفاظت و حراست از تالابها سرمایهگذاری های سنگینی انجام داده است اما به دلیل اینکه سیاست های توسعه پایدار در کشور بهویژه در سه دهه گذشته مورد توجه نبود، بهرهبرداری بیش از حد از منابع آبی کشور، محیط زیست کشور و حیات تالابها را با خطر جدی مواجه کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست کلانتری یادآور شد: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده در اجلاس ریو (اجلاس جهانی توسعه پایدار) حداکثر میزان مجاز برای استفاده از منابع آبهای تجدید پذیر ۴۰ درصد منابع است. این مصوبه در سال ۱۹۹۷ نیز در سازمان ملل تایید شد این درحالیست که به هر دلیل و با توجه به نیاز کشور و افزایش جمعیت مشاهده میشود که امروز ۱۰۰ درصد منابع آب تجدیدپذیر و گاهی بیشتر بهرهبرداری میشود بنابراین در تخصیص و بهره برداری از منابع آب کشور حفاظت از محیط زیست جایگاهی نداشت.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به مشاهده فرونشت زمین در مناطق مختلف کشور خاطرنشان کرد: مشکل جدی تالابها و منابع آبی ما، استفاده بیش از حد از منابع آب است. در دولت دوازدهم تلاش کردیم تا حقآبه تالابها تعیین شود و با توجه به اهمیتی که داده میشود، امید است بتوانیم از نابودی تالابها جلوگیری کنیم و تالاب ها دوباره احیا شوند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰