کد خبر : 23031
تاریخ انتشار : سه شنبه 13 مهر 1400 - 19:37
-

ظهور ویروسی جدید در ژاپن

ظهور ویروسی جدید در ژاپن

دانشمندان ژاپنی اخیرا یک ویروس ناشناخته که می‌تواند انسان را آلوده و باعث بیماری آنها شود را شناسایی کرده‌اند.  به نقل ازنیوز مدیکال، ویروس عفونی جدید “یزو”(Yezo) نام دارد و توسط گزش کنه منتقل می‌شود. از علائم آن می‌توان به تب، کاهش پلاکت‌های خون و لکوسیت‌ها اشاره کرد. این کشف توسط محققان “دانشگاه هوکایدو”(Hokkaido University)  انجام

ظهور ویروسی جدید در ژاپن

دانشمندان ژاپنی اخیرا یک ویروس ناشناخته که می‌تواند انسان را آلوده و باعث بیماری آنها شود را شناسایی کرده‌اند.

 به نقل ازنیوز مدیکال، ویروس عفونی جدید “یزو”(Yezo) نام دارد و توسط گزش کنه منتقل می‌شود. از علائم آن می‌توان به تب، کاهش پلاکت‌های خون و لکوسیت‌ها اشاره کرد. این کشف توسط محققان “دانشگاه هوکایدو”(Hokkaido University)  انجام شده و نتایج آن در مجله “Nature Communications” منتشر شده است.
“کیتا ماتسونو”(Keita Matsuno) ویروس شناس موسسه بین‌المللی کنترل بیماری زئونوز دانشگاه هوکایدو گفت: از سال ۲۰۱۴ تاکنون حداقل هفت نفر به این ویروس جدید در ژاپن مبتلا شده‌اند اما تاکنون هیچ مورد فوتی ثبت نشده است.
ویروس یزو پس از آنکه در سال ۲۰۱۹ یک مرد ۴۱ ساله با علائمی مانند تب و درد پا که گمان می‌رفت ناشی از گزش بندپایان در هنگام پیاده‌روی در حین قدم زدن در جنگل محلی هوکایدو باشد، در بیمارستان بستری شد، کشف گردید.
وی دو هفته تحت درمان قرار گرفت و سپس مرخص شد اما آزمایشات نشان داد که وی به هیچ یک از ویروس‌های شناخته شده‌ای که توسط کنه در آن منطقه منتقل می‌شوند، آلوده نشده است. سال بعد یک بیمار دیگر به دلیل نیش کنه و داشتن علائم مشابهی مراجعه کرد.
تجزیه و تحلیل ژنتیکی ویروس‌های جدا شده از نمونه‌های خون این دو بیمار  به شناسایی نوع جدیدی از “ارتونایروویروس”(Orthonairovirus) منجر شد. ارتونایروویروس نوعی از نایروویروس‌ها هستند که شامل عوامل بیماری‌زایی مانند تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو هستند. یزو، اصطلاحی ژاپنی است که از لحاظ تاریخی برای اشاره به سرزمین‌های شمال جزیره هونشوی ژاپن استفاده می‌شود. این جزایر شامل جزیره هوکایدو در شمال ژاپن بود که در سال ۱۸۶۹ نام خود را از یزو به هوکایدو تغییر داد. علت نامگذاری این ویروس به یزو نیز این موضوع است که این ویروس در ابتدا در آنجا کشف شد.
ویروس جدید بیشترین ارتباط را با ویروس سولینا(Sulina) و ویروس تامدی(Tamdy) که به ترتیب در رومانی و ازبکستان شناسایی شده‌اند، دارد. پس از آن نیز اخیرا گزارش شده است که این ویروس در چین باعث تب حاد در انسان شده است.
طی این مطالعه دانشمندان نمونه‌های خون جمع آوری شده از بیماران بستری  شده در بیمارستان از سال ۲۰۱۴ که پس از گزش کنه علائم مشابهی را تجربه کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند. آنها نمونه‌های مثبت اضافی را از پنج بیمار پیدا کردند. دو نفر از این بیماران دارای علائمی مانند تب و کاهش پلاکت خون و لکوسیت‌ها بودند و نشانه‌هایی از عملکرد غیر طبیعی کبد در آنها مشاهده شد. محققان برای تعیین منبع احتمالی ویروس، نمونه‌های جمع آوری شده از حیوانات وحشی آن منطقه در بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ را بررسی کردند.
آنها موفق به شناسایی آنتی بادی‌های این ویروس در گوزن‌های ژاپنی هوکایدو و راکون‌ها شدند. آنها همچنین موفق به شناسایی آر.ان.ای ویروس در سه گونه اصلی کنه در هوکایدو شدند.
ماتسونو افزود: به نظر می‌رسد گسترش ویروس یزو در هوکایدو آغاز شده است و به احتمال زیاد وقتی این ویروس از طریق حیوانات مانند نیش کنه به انسان منتقل شود، باعث بیماری می‌شود. همانطور که بیماری همه‌گیر کووید -۱۹ نشان داد، حیوانات، حامل ویروس‌های ناشناخته بسیاری هستند و برخی از آنها می‌توانند افراد را آلوده کنند.
ماتسونو در ادامه گفت: همه موارد ابتلا به عفونت ویروسی یزو که ما تاکنون شناسایی کرده‌ایم به مرگ منجر نشده است، اما  احتمال آنکه این بیماری در جایی به جز هوکایدو نیز یافت شود زیاد است، بنابراین ما باید فورا در مورد گسترش آن تحقیق کنیم.
در حال حاضر  محققان قصد دارند احتمال گسترش سراسری ویروس جدید در حیوانات وحشی و بیماران را ردیابی کنند.
منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تور کربلا

banichap.com

دوره آموزش رپورتاژ آگهی

چاپ و بسته بندی

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت  شیائومی

  سامسونگ  گوشی  

مارک  اینتل 

 گواهینامه  قرمز 

 گورمن  تبلت

  آیفون  طراحی  

لایکا  تایوان

  یوتیوب  دوربین 

 اندروید  تاشو

  چین  گلکسی  پیکسل 

 ساعت  ای‌بی

  هوشمند  سطح 

 جدید  شرکت 

 معرفی  تجاری

  طرح