سنجشی از مهارت نیروهای کار در کشور نداریم
ایسنا/خراسان رضوی معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: یکی از مهمترین چالشهای آموزشهای مهارتی در کشور این است که سنجشی از مهارت نیروهای کار در کشور نداریم. ناهید مسلمی در نشست مشترک معاون وزیر، رئیس و مدیران سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با مسئولان و مدیران
ایسنا/خراسان رضوی معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: یکی از مهمترین چالشهای آموزشهای مهارتی در کشور این است که سنجشی از مهارت نیروهای کار در کشور نداریم.
ناهید مسلمی در نشست مشترک معاون وزیر، رئیس و مدیران سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با مسئولان و مدیران بنگاههای اقتصادی خراسان رضوی اظهار کرد: ۲۰۰۰ عنوان استاندارد ارزشیابی تدوین شده است. این استانداردها متفاوت از استاندارد آموزش قبل هستند. همچنین به دنبال آن هسیتم که آزمونگران مهارتی را تربیت کنیم و برای تربیت آنها نیاز به همکاری اتاقها در استانها داریم. امید است تا اتاق بازرگانی خراسان رضوی دراین مسیر پیشرو باشد.
وی افزود: یکی از مهمترین چالشهای آموزشهای مهارتی در کشور این است که سنجشی از مهارت نیروهای کار در کشور نداریم و اگر بتوانیم این آزمونگران را تربیت کنیم میتوانیم با سنجش مهارت نیروی کار تحلیل خوبی از سطح مهارت در استان داشته باشیم و بر اساس آن برنامهریزیهای برای سند توسعه مهارت و ارتقای هدفمند مهارت در استان داشته باشیم.
محمدعلی چمنیان، رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و بازار پول اتاق مشهد درادامه این نشست اظهار کرد: سیستم صنعت ما به صورت دانش بنیان ۲۵ سال قبل از طریق استارت آپها ایجاد شده و در حال حاضر ۷۰۰ نفر نیرو دارد. بخش دانش در حوزه الکترونیک قدرت و مخابرات و تامین نیاز تجهیرات مخابراتی و انرژیهای نو فعالیت انجام میدهند. تامین ایستگاههای مخابراتی و تجهیزات انرژیهای نو با استفاده از دانش الکترونیک قدرت است. با توجه به اینکه تغییر رویکرد شدیدی به سمت صنایع دانش بنیان است این مورد طیف جدیدی از مهارتها را میطلبد. قصد ما این است که از طریق دانش فناوری را ایجاد کنیم. این صنعت با صنایع سنتی که خرید فناوری یا انتقال فناوری انجام میدادند متفاوت است.
وی افزود: در صنایع دانش بنیان با ایجاد فناوری صدها محصول تولید میشود و این تولید نیاز به مهارتهای فنی وحرفهای دارد. افراد باید متناسب با نیازهای مدرن تربیت شده و با فناوری آشنا شوند. تنها طراحی محصول کافی نیست.
چمنیان خاطر نشان کرد: در فضای رقابتی نیازمند تفاوت در آموزش فنی و حرفهای هستیم. آموزشهای دوگانه ایران و آلمان به دو بخش تئوریک و علمی تقسیم شده است. سعی میشود مشهد را در حوزه فنی و حرفه ای قطب الکترونیک کنیم. محتوای آموزش دوگانه متفاوت است. اینکه فرد مانند گذشته آموزش ببیند چندان کار رو به جلویی نیست.
رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و بازار اتاق مشهد تصریح کرد: نیازمند نگاه جدید به محتواهای آموزشی هستیم. در همکاری با آلمان در نظر داریم تا محتواهای آموزشی را بررسی کرده و آموزشهای مربیان به روز شود و ارزیابی و احراز صلاحیت را خارج از مجموعه انجام دهیم. یکی از ضعفهای مجموعه ما این است که کسی که آموزش میدهد خود میخواهد تایید صلاحیت کند که این خود بعضا باعث کاهش استانداردها میشود. باید استاندارد آموزش مستقل انجام شود. امید است تا این اهداف در ۷ سال آینده منجر به حرکت بزرگی شود.
در ادامه این نشست، علی شریعتی مقدم، رئیس کمیسیون کشاورزی وآب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: با توجه به مشکلاتی که صنعت و اقتصاد با آن مواجه است باید نهضتی در حوزه آموزش به وجود آید و و نیاز به جهش اراده داریم. برای این منظور نیاز به مهارت وجود دارد. واقعیت این است که در مواردی صنعت به خصوص در حوزه های دولت و حاکمیت جنبه ظاهری پیدا کرده و از عمق برخوردار نیست.
وی افزود: اگر قرار است گواهینامه بین المللی باشد باید سطح آموزش نیز بینالمللی باشد. درخواست ما این است که در زمینه آموزش کیفیسازی صورت گیرد، اگر قرار است نگاه ما جهانی باشد باید فناوریهای روز با بخش آموزش در حوزههای مدیریت، بازاریابی و بخش کشاورزی پیوند داشته باشد.
حوزه دیجیتال مارکتینگ نقطه قوت مرکز آموزش اتاق بازرگانی مشهد است
در ادامه این نشست مجید محمدزاده، رئیس شورای آموزشی مرکز آموزش اتاق بازرگانی مشهد اظهار کرد: امروزه نیروی کار به دلیل نگرانی برای تامین معیشت و معاش کارایی لازم در محیط کار را ندارند، نیرویهای کار آنقدر دلنگران هستند که از این بخش دور و غافل ماندهاند.
وی بیان کرد: حدود سه سال پیش تفاهمنامهای بین اتاق بازرگانی ایران و سازمان فنی و حرفهای و بنیاد آموزش و مهارت آلمان امضا شده و بعد از این، تفاهم نامه دوجانبه سازمان و اتاق بازرگانی انجام شد. گام بعدی این بود که تفاهم نامه اجرایی شد. در سال جاری به دلیل فراگیر شدن ویروس کرونا سازمان آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی توانسته از سامانه مدیریت آموزش اتاق بازرگانی مشهد برای آموزش فراگیرها استفاده کند.
محمدزاده تصریح کرد: بخشنامهها و تسهیلات متعددی وجود دارد که اگر بنگاههای اقتصادی از خدمات آموزش فنی و حرفهای بخواهند استفاده کنند میتوانند از این تسهیلات بهرهمند شوند.
وی عنوان کرد: در کشور آلمان و سایر کشورهای اروپایی سامانه جامع مهارت وجود دارد که در این سامانه مهارت بنگاههای اقتصادی نیازهایشان را اعلام و سازمانهای فنی و حرفهای تخصصها و دورههای در حال برگزاری خود را اعلام میکنند. بنگاههای اقتصادی از طریق همین سامانه میتوانند نیرو جذب کرده و تاییدیه مربوطه را گرفته و این مساله کار را تسهیل میکند. این مراکز آموزشی میتوانند از طریق این سامانه در ارتباط با هم باشند.
رییس شورای آموزشی مرکز آموزش اتاق بازرگانی مشهد گفت: مرکز آموزش اتاق بازرگانی مشهد آمادگی دارد تا در صورت تامین بودجه توسط سازمان فنی و حرفه ای سامانه جامع مهارت را ایجاد و در اختیار سازمان فنی و حرفهای قرار دهد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه خراسان رضوی قطب گردشگری است اگر دورههای خاصی در این زمینه برگزار شود میتواند در بهبود شرایط اقتصادی استان نقش موثری داشته و مهارتهای این بخش را ارتقا میدهد. صنایع دستی به خصوص زیورآلات و سنگهای قیمتی یکی دیگر از پتانسیلهای خراسان رضوی است.
محمدزاده تصریح کرد: حوزه برق، الکترونیک و خصوصا دیجیتال مارکتینگ یکی از نقطه قوتهای مرکز آموزش اتاق بازرگانی مشهد است و این مرکز آمادگی دارد تا به صورت مرکز تخصصی در این حوزه کار را در مشهد و حتی استان آغاز کرده و آن را در کشور ترویج دهد.
وی با تاکید بر تمرکز شرکتهای بینالمللی حملونقل به دلیل موقعیت جغرافیایی خراسان رضوی گفت: این توانایی را داریم تا در زمینه حملونقل دوره برگزار نماییم. در حال حاضر دو دوره حمل و نقل کالاهای خطرناک و رانندگی حرفهای در استان برگزار میشود.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰