چگونه از تهران به فیروزکوه برویم

یکی از زیباترین شهرستانهای استان تهران فیروزکوه است. سالانه افراد زیادی برای دیدین زیباییهای فیروزکوه به این نقطه سفر میکنند. اگر شما نیز جز افرادی باشید که به دیدن این منطقه علاقه دارند احتمالاً برایتان سوال پیش میآید که چگونه از تهران به فیروزکوه برویم ؟ برای رفتن از تهران به فیروزکوه، ابتدا باید از
یکی از زیباترین شهرستانهای استان تهران فیروزکوه است. سالانه افراد زیادی برای دیدین زیباییهای فیروزکوه به این نقطه سفر میکنند. اگر شما نیز جز افرادی باشید که به دیدن این منطقه علاقه دارند احتمالاً برایتان سوال پیش میآید که چگونه از تهران به فیروزکوه برویم ؟
برای رفتن از تهران به فیروزکوه، ابتدا باید از جاده همت آباد به سمت شمال شروع کنید. سپس از طریق اتوبان تهران – سوادکوه به سمت شمال حرکت کنید. پس از گذشتن از شهر سوادکوه، باید به سمت شرق به سمت فیروزکوه ادامه دهید. از نظر مسافت و زمان، این مسیر مناسب ترین گزینه برای رفتن به فیروزکوه از تهران است. البته همیشه موارد ترافیک و شرایط جاده را نیز در نظر داشته باشید.
ما در این مقاله مسیر رفتن به این منطقه را نشان دادهایم و علاوه بر آن شما را با چندین جاذبه طبیعی این شهرستان آشنا خواهیم کرد. بنابراین از شما دعوت میکنیم که تا انتهای این مطلب کامل همراه ما باشید.
فیروزکوه کجاست؟
همانطور که گفتیم فیروزکوه یکی از شهرستانهای پایتخت ایران ایران یعنی تهران است. مردمان این شهرستان اصالتی طبری و مازندرانی دارند و به زبان مازندرانی و گویش طبری صحبت میکنند. این شهرستان از طرف شمال و شمال غرب همسایه سوادکوه، از طرف جنوب شرقی به شهرستان مهدیشهر استان سمنان و از غرب همسایه شهرستان دماوند است.
چگونه از تهران به فیروزکوه برویم؟
اگر قرار است که از تهران به سمت فیروزکوه حرکت کنید باید بدانید که بسته به مسیر انتخابی بین ۲ الی ۳ ساعت در راه خواهید بود. شما میتوانید دو مسیر را برای پیمودن این راه انتخاب کنید. اولین مسیر جاده فیروزکوه است که ۱۴۷ متر طول دارد. این مسیر را میتوان در مدت زمان ۲ الی ۲ و نیم ساعت پیمود.
مسیر بعدی حرکت از بزرگراه امام رضا و جاده فیروزکوه است که طول آن ۱۹۱ کیلومتر است. این مسیر طولانیتر از قبلی است و لازم است که شما بین ۳ الی ۳ و نیم ساعت را در راه باشید. به جز خودروی شخصی میتوانید با قطار محلی نیز به این شهرستان زیبا بروید. البته قطار محدودیت زمانی دارد و در روز تنها دو بار حرکت میکند. ساعت ۵ صبح زمان حرکت از تهران و ساعت ۳ بعد از ظهر زمان حرکت از فیروزکوه است.
قطار فیروزکوه
قطار فیروزکوه از مسیر معروف خط آهن تهران- ساری عبور میکند. خط آهن تهران-ساری ۲۷ ایستگاه مجزا دارد که یکی از آنها ایستگاه فیروزکوه است. این خط آهن یکی از قدیمیترین مسیرهای ارتباطی تهران و شمال کشور است که رضا شاه آن را احداث کرده است. اگر از ابتدا تا انتهای مسیر مهمان این قطار باشید مناظر بسیار زیبایی را خواهید دید. اما از آنجایی که مقصد ما فیروزکوه است باید بگوییم که چیزی از زیبایی و جذابیت این راه کم نخواهد شد.
مکانهای دیدنی فیروزکوه
فیروزکوه چندین محل دیدنی شناخته شده دارد که طبیعتگردان زیادی را به خود جذب میکند. به دلیل نزدیکی این محل به تهران، افرادی که در تهران زندگی میکنند تمایل زیادی به سفر کوتاه به جاده فیروز کوه دارند. البته پایتخت ایران جاذبههای گردشگری زیادی دارد که تمام افراد میتوانند از آن استفاده کند. راههای زیادی برای گردش تهران وجود دارد که یکی از بهترینهای آن گشت و گذار خودرویی است.
اگر نمیتوانید و یا تمایلی به استفاده از ماشین شخصی ندارید میتوانید با اجاره خودرو در تهران این کار را انجام دهید. یکی از شرکتهایی که این نوع خدمات را ارائه میدهد مجموعه کافه رنت است که به صورت ۲۴ ساعته آماده ارائه خدمات خود به مشتریان است. و اما برویم سراغ مکانهای دیدنی و شگفتانگیز فیروزکوه.
تنگه واشی فیروزکوه
یکی از مهمترین و مشهورترین جاذبههای گردشگری فیروزکوه تنگه واشی است. این تنگه ۲۰ کیلومتر با فیروزکوه و ۱۵۷ کیلومتر با مبدا تهران فاصله دارد. مسافت ساعتی رسیدن به این تنگه ۲ ساعت است. پس از آن یک مسیر پیاده روی تقریبا ۱ و نیم ساعته و جذاب برای رسیدن به آبشار خواهید داشت. این تنگه حدود ۱ کیلومتر است و با یک دیوار صخرهای بزرگ ۱۰۰ متری احاطه شده است. نمیتوانید عظمت و شکوه این محل را بدون دیدن آن تصور کنید. آنجا یک پدیده طبیعی کاملاً مسحورکننده است.
به یاد داشته باشید که تمام مسیر پیاده روی شما روی خشکی نخواهد بود. از یک نقطه به بعد لازم است که شنا وارد یک رودخانه بشوید که از کوههای واشی سرچشمه میگیرد. این هم یک جذابیت دیگر! پس از گذر از مسیرهای ناهموار و سنگلاخی به دشتی میرسید که نام آن ساواشی است. پس از این دشت جایی است که شما آبشار ساواشی را خواهید دید. به یاد داشته باشید که اطراف آبشار محل مناسبی برای کمپینگ ندارد و به این منظور بهتر است که دشت ساواشی را انتخاب کنید.
تنگه میشینه مرگ
برای رفتن به تنگه میشینه لازم است که به روستای لزور فیروزکوه سفر کنید. این روستا بسیار سرسبز و خوش آب و هواست و کوهنوردان زیادی برای رسیدن به قلههای میشینه مرگ از این مکنطقه عبور میکنند. در این میان تنگه میشینه مرگ جذابیت دیگر این روستاست که کوهنوردان برای صعود به قله از آن عبور میکنند. البته شما نیازی به صعود ندارید. اگر به دیدین این منطقه علاقهمند هستید میتوانید فقط به آنجا بروید.
غار بورنیک در فیروزکوه
غار بورنیک طولانیترین غار تهران است در نزدیکی شهر فیروزکوه و روستای هرانده واقع شده است. این غار در ارتفاع ۲۰۰۰ متری از سطح آب قرار دارد. طول این محل طبیعی چیزی در حدود ۳۴٧۰ متر ثبت شده است. بورنیک یکی از جاذبههای طبیعی گردشگری فیروزکوه است که برای رسیدن به آن از چندین منطقه زیبای دیگر عبور خواهید کرد.
بورنیک علاوه بر جنبه طبیعی، جنبه تاریخی نیز دارد و احتمالاً اقامتگاه انسانهای غارنشینی و باستانی بوده است. بنابراین با طی کردن ۱۴۸ پله به سمت عمق غار، وارد قلب آن خواهید شد. به دلیل وجود این ویژگیها در سال ۸۱ نام این محل در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.
غار رودافشان
در تقسیمات کشوری غار رودافشان بخش از دماوند است. اما به دلیل این که این غار تنها ۶ کیلومتر با فیروزکوه فاصله دارد، هنگام سفر به این شهرستان میتوانید از این غار زیبا نیز دیدن کنید. اگر اهل پیاده روی هستید میتوانید برای رسیدن به دهانه این غار مسیری به اندازه ۲ ساعت را پیاده روی کنید. شما میتوانند از دوراهی سیدآباد در صد کیلومتری شرق تهران حرکت کرده و پس از دو ساعت پیمایش به دهانه غار رودافشان برسید.
اگر قصد سفر ماشینی به این منطقه را دارید، مسیر کوتاهتری را پیش رو خواهید داشت. تنها با ۳۰ الی ۴۵ دقیقه رانندگی به دهانه این غار زیبا خواهید رسید. به یاد داشته باشید که ورود به هر منطقه طبیعی نیاز به تخصص فرد و تجهیزات لازم دارد. بنابراین برای مراقبت از خود بدون دانش و تجهیزات لازم وارد غار نشوید.
چشمه آب معدنی خمده
چشمه آب معدنی خمده در فاصله ۱۵ کیلومتری از جاده فیروزکوه و تهران قرار گرفته است. به طور دقیقتر میتوان گفت که این چشمه در نزدیکی روستایی به نام خمده و در مسیر رودخانه حبله رود واقع شده است. آب این چشمه بسیار زلال و روان است و به گفته برخی افراد میتواند در التیام دردهای مرتبط با بیماریهای مفاصل موثر باشد. برای اینکه بتوانید از آب این چشمه استفاده کنید بهتر است که در فصل بهار و تابستان به این منطقه سفر کنید.
روستای سله بن در فیروزکوه
سله بن آب و هوای خنک و معتدلی دارد. برای رفتن به این روستا لازم است که مسیر فیروزکوه به بخش ارجمند را طی کرده و خود را به دهستان دوبلوک برسانید. برای رسیدن به این روستا از مبدا تهران حدود ۲ ساعت در راه خواهید بود. مناسبترین فصل برای گشت و گذار در این روستا فصول گرم سال است. به این دلیل که در فصول سرد سال هوای این روستا بسیار سرد میشود.
آثار تاریخی کشف شده از سله بن قدمتی ۳ هزار ساله دارد. این موضوع نشان دهنده باستانی بودن این سکونتگاه دارد. وجود آب کافی، خاک مناسب، اقلیم روستا و چند مورد دیگر نیز این موضوع را نشان میدهد که نیاکان ما زندگی پررونق و خوبی در این منطقه داشتهاند. اقامتگاههای مناسب و خوبی در این روستا وجود دارند که مشکلات اقامتی توریستان و طبیعتگردان را حل میکند.
روستای هرانده
روستای هرانده پر از پوشش گیاهی سبز و زیباست. این روستا در ۱۹ کیلومتری جنوب فیروزکوه واقع شده است. این روستا همان خانه غار بورنیک است که در سطور بالاتر آن را معرفی کردیم. یکی از جذابیتهای این روستا کوهپایهای بودن آن است. بنابراین همزمان با تماشای زیباییهای آن از تنفس هوای پاک کوهستانی نیز لذت خواهید برد.
اغلب طبیعتگردان در فصول گرمتر سال به این منطقه سفر میکنند. به این دلیل که جریان سرمای استخوانسوزی در فصل سرد در آن جریان دارد. بنابراین اقامت افراد را با مشکلات زیادی روبه رو میکند. در نتیجه اگر قصد اقامت در روستای هرانده را دارید در گرما به این نقطه سفر کنید.
روستای لزور
روستای لزور خانه قله و تنگه میشینه مرگ است که قدمتی ۴۰۰ ساله دارد. جمعیت این روستا جمعیت نسبتاً زیاد است و اقلیم آن مانند تمام قسمتهای فیروزکوه سرد و معتدل است. برای رفتن به این روستا دو مسیر را پیش رو دارید. مسیر اول جادهای زیبا در کنار رود و دره است. مسیر دوم اما از بالای دره کرده و به یک امامزاده میرسد.
با رسیدن به امامزاده چشمه آب طبیعی و آبشار زیبایی را خواهید دید که میتوانید از آن به عنوان آب خوردن نیز استفاده کنید. آبی که از دل زمین بیرون میآید خنک است و در ارگانهای داخلی شما حس نشاط را برمیانگیزد. چه چیزی بهتر از این؟
دریاچه سد لزور
دریاچه سد لزور محل دیدنی دیگری در روستای لزور است. این دریاچه مناظر بسیار زیبایی دارد و میتوانید در مدت زمان اقامت خود روح و جسمتان را با زیباییهای مادر طبیعت سرشار کنید. اگر در فصل تابستان به این منطقه سفر کنید با رنگ روحنواز سبز خستگی هفتهها کار از تنتان به در خواهد شد.
روستای جلیزجند
روستای جلیزجند در ۱۵ کیلومتری شمال غربی فیروزکوه قرار گرفته است. مراتع ییلاقی و طبیعت بکر این منطقه میتواند یکی از جذابترین سفرهای شما را رقم بزند. به این روستا بروید و آسمان شب آن را تماشا کنید. بینظیر است! این روستا قدمت چند صد ساله نیز دارد و بقایای دژها و قلعههای تاریخی در آن قابل مشاهده خواهد بود. بله، تاریخ و جغرافیا شانه به شانهی هم منتظر رسیدن طبیعتگردان به این روستا هستند.
روستای مزداران
مزداران از دیگر روستاهای تاریخی فیروزکوه است که قدمت آن بیش از ۱۰۰۰ سال تخمین زده میشود. طبیعت بکر، باغهای میوه فراوان و طبیعت چشمنواز آن از جذابیتهای این روستاست. برج سنگی، امامزادههای عبدالله و یحیی، حمام قدیمی مربوط به عصر قاجار و برج دیدهبانی قرن هفتی از جذابیتهای تاریخی روستای مزداران است.
سیمین دشت
سیمین دشت در فاصله ۱۲۰ کیلومتری شرق تهران قرار گرفته که برای رسیدن به ان لازم است مسیر جاده فرعی روستای زریندشت را طی کنید. پس از گذر از این جاده به روستای سیمین دشت خواهید رسید. سیمین دشت پر از جذابیتهای طبیعی است؛ زیرا منطقهای کوهستانی و سرسبز است. این منطقه به دلیل کوهستانی بودن محل جذابی برای علاقهمندان به کوهنوردی خواهد بود.
دریاچه آهنک سیمین دشت
این دریاچه در روستای سیمین دشت واقع شده است. پس از رسیدن به روستا لازم است که در حدود ۵ و نیم کیلومتر از آن فاصله بگیرید تا به این دریاچه زیبا برسید. ارتفاع این دریاچه ۱۷۰۰ متر از سطح دریاست. برای رفتن به دریاچه آهنک سیمین دشت میتوانید از اتومبیل نیز استفاده کنید. اگر با ماشین این مسیر را طی کنید در حدود ۲۰ دقیقه در راه خواهید بود.
در صورتی که علاقهمند پیاده روی در دل طبیعت هستید پس از گذر از مسیرهای زیبا و حدود ۲ ساعت پیمایش به این روستا میرسید. نکتهای که لازم است در مورد آب این دریاچه بدانید این است که نمیتوانید آن را بیاشامید. چرا؟ به این دلیل که مقداری گوگرد در آب وجود دارد که مزه تلخ و بدی به آن میدهد.
قلعه لاجورد فیروزکوه
قلعه لاجورد فیروزکوه یکی از هزاران آثار ملی سرزمینمان است که در سال ۱۳۸۰ به عنوان یک اثر ملی ثبت شده است. فاصله فیروزکوه تا این دژ تنها ۱۵ کیلومتر است. بنابراین راه طویلی از این شهرستان برای رسیدن به دژ در پیش نخواهید داشت.
دژ لاجورد فیروزکوه در عهد باستان و دوران پیش از اسلام احداث شده و اهمیت زیادی به لحاظ نظامی داشته است. اگر به دیدن آثار تاریخی علاقه زیادی دارید میتوانید به خانه این دژ در دل فیروزکوه سفر کنید.
حیات وحش فیروزکوه
این شهرستان اقلیم معتدلی دارد و به دلیل بکر بودن، زیستگاه جانوران زیادی از جمله قوچ و میش، کل، بز، آهو، گراز، پلنگ، روباه، خرس، خرگوش، خزندگان، انواع مختلفی از پرندگان و… است. این حیوانات معمولاً به صورت گلهای در اقلیم فیروزکوه زندگی میکنند.
جمع بندی
با مطالعه این مطلب دانستیم که چگونه از تهران به فیروزکوه برویم. همچنان متوجه شدیم که با رسیدن به فیروزکوه چه محلهایی در انتظارمان خواهد بود. طبیعت این منطقه بکر و زیباست و میتوان آن را بهشت کمتر شناخته شدهی طبیعتگردان به حساب آورد. در صورتی که به این منطقه سفر کردید به یاد داشته باشید که تمام زبالههای خود را برگردانید و آسیبی به بافت طبیعی آن نزنید. احترام به طبیعت، احترام به خودمان است. طبیعت این زیبای شگفت انگیز که ایران نام دارد را با کمک همدیگر حفظ کنیم.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰