کد خبر : 162311
تاریخ انتشار : یکشنبه 21 آذر 1400 - 16:45
-

آیا بیماری لکه آجری بادام را می‌شناسید؟

آیا بیماری لکه آجری بادام را می‌شناسید؟

ایسنا/لرستان یک گیاه‌پزشک گفت: درخت بادام بیماری‌های مختلفی دارد که لکه آجری یکی‌از آن‌هاست و روش‌هایی برای مقابله با آن وجود دارد. سارا عالی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بیماری لکه آجری فقط به برگ حمله کرده و در روی آن لکه‌هایی با حاشیه نامشخص ایجاد می‌کند که ابتدا رنگ پریده و زرد هستند و

آیا بیماری لکه آجری بادام را می‌شناسید؟

ایسنا/لرستان یک گیاه‌پزشک گفت: درخت بادام بیماری‌های مختلفی دارد که لکه آجری یکی‌از آن‌هاست و روش‌هایی برای مقابله با آن وجود دارد.

سارا عالی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بیماری لکه آجری فقط به برگ حمله کرده و در روی آن لکه‌هایی با حاشیه نامشخص ایجاد می‌کند که ابتدا رنگ پریده و زرد هستند و بعد به رنگ قرمز آجری در می‌آیند.

وی با اشاره به این‌که این بیماری فقط به برگ حمله و در روی آن لکه‌هایی با حاشیه نامشخص ایجاد می‌کند، عنوان کرد: لکه‌ها ابتدا رنگ پریده و زرد هستند و بعد به رنگ قرمز آجری در می‌آیند.

عالی‌زاده با بیان این‌که برگ‌های آلوده معمولاً زودتر خزان می‌کنند و گاهی برگ‌های جدید و گل‌های بی‌موقع ظاهر می‌شوند، افزود: یک گونه قارچ عامل این بیماری است.

این گیاه‌پزشک با اشاره به این‌که اسپورهای غیرجنسی قارچ نخی شکل خمیده، شفاف و بدون دیواره عرضی هستند که به طور شعاعی در داخل محفظه پیکنیدی روی برگ تشکیل می‌شوند، عنوان کرد: در تولید مثل جنسی قارچ پریتس شلغمی یا انجیری شکل تشکیل می‌شود.

وی با اشاره به این که آسکوکارپ‌ها در برگ‌های ریخته شده کف باغ تشکیل می‌شود و در اواخر زمستان تکامل می‌یابند، تصریح کرد: در بهار آسکوسپورهای تک سلولی تخم‌مرغی و گاهی خمیده از آسک خارج و باعث آلودگی می‌شوند.

عالی‌زاده با بیان این‌که تشکیل اندام تولید مثل جنسی یا پریتسیوم قارچ از اواخر تابستان شروع می‌شود و در اواخر زمستان در برگ‌های ریخته شده پای درخت پایان می‌یابد، تصریح کرد: از داخل پریتسیوم‌ها آسکوسپورهای همزمان با پیدایش برگ‌های جوان در هوا پخش می‌شوند و با انتشار آن‌ها بیماری اشاعه می‌یابد و به نظر می‌رسد اسپورهای غیرجنسی نقشی در انتقال بیماری نداشته باشند.

این گیاه‌پزشک ادامه داد: برای کنترل بیماری لکه آجری بادام کارهایی مانند شخم پاییز و مدفون کردن برگ‌های خزان شده، سم‌پاشی زمستانه درختان در قبل از باز شدن جوانه‌ها با محلول برد و دو درصد و سمپاشی بهاره در دو نوبت با استفاده از سموم مانکوزب، کاپتان، زیرام به نسبت دو تا سه در هزار و اولین سمپاشی بهاره پس از ریزش گلبرگ‌ها که بادام‌های کوچک هستند و جوانه‌ها در حال باز شدن‌اند و سمپاشی دوم به فاصله دو هفته بعد از سمپاشی اول ضروری است.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تور کربلا

banichap.com

دوره آموزش رپورتاژ آگهی

چاپ و بسته بندی

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت  شیائومی

  سامسونگ  گوشی  

مارک  اینتل 

 گواهینامه  قرمز 

 گورمن  تبلت

  آیفون  طراحی  

لایکا  تایوان

  یوتیوب  دوربین 

 اندروید  تاشو

  چین  گلکسی  پیکسل 

 ساعت  ای‌بی

  هوشمند  سطح 

 جدید  شرکت 

 معرفی  تجاری

  طرح