تشریح جزئیات و شفافسازی طرح رتبهبندی معلمان
ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی به تشریح جزئیات و شفاف سازی طرح رتبهبندی معلمان پرداخت. علیرضا منادی روز شنبه، ۲۷ آذر ماه در نشست خبری اظهار کرد: رتبهبندی معلمان در اوایل مجلس یازدهم شروع شد و دولت قبلی لایحهای را به مجلس ارائه کرد که به کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری ارجاع
ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی به تشریح جزئیات و شفاف سازی طرح رتبهبندی معلمان پرداخت.
علیرضا منادی روز شنبه، ۲۷ آذر ماه در نشست خبری اظهار کرد: رتبهبندی معلمان در اوایل مجلس یازدهم شروع شد و دولت قبلی لایحهای را به مجلس ارائه کرد که به کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری ارجاع داده شده و مقدمات آن تصویب شد اما با روی کار آمدن دولت جدید، بلافاصله کلیات این موضوع را وارد صحن مجلس کرده و با ۲۲۷ رای مجددا به کمیسیون آموزش و تحقیقات ارجاع دادیم.
وی ادامه داد: در مقدمات لایحهی تصویب شده، تغییرات بسیاری را اعمال کردیم؛ دولت اعلام کرده بود که باید ظرف سه سال معلمان را رتبهبندی کنیم و برای هر رتبه، حداکثر درصدی تعیین کرده بود که ما این درصدهای را حذف کردیم چرا که آموزش و پرورش نمیتوانست آن را رعایت کند همچنین کل افزایش حقوق را ۲۵ درصد در نظر گرفته بود که حدودا ۱۵ الی ۱۶ هزار میلیارد میشد که ما آن را هم تغییر دادیم.
وی افزود: هدف ما از رتبهبندی معلمان، مشخص شدن جایگاه معلمان در نظام آموزش و پرورش، افزایش کیفیت آموزش و ارتقا شأن معلم است چرا که اعتقاد داریم که اگر معلم آباد شود، جامعه آباد می شود.
منادی خاطرنشان کرد: در تغییرات اعمال شده برای معلمان جایگاهی را تعیین و اسامی را مشخص کردیم و دو ایراد اساسی در لایحه دولت را اصلاح کردیم؛ بهنابه گفتهی دولت، معلمان باید دو سال کار کنند و بعد آن رتبهبندی شوند که ما آن را حذف کردیم تا معلم از بدو ورود به کلاس رتبهبندی شود، دومین مورد نیز این بود که این لایحه شامل مدیر، معاونان، کادر مدرسه و اداره نمیشد و ما آن را تغییر داده و به ۷۳۳ هزار و ۸۱۶ نفر آن را ارتقا دادیم.
وی با بیان اینکه یک عده مخالفان جدی این لایحه بودند و یک عده نیز در ظاهر موافق و در باطن مخالف بودند، گفت: رتبهبندی یکی از فوقالعادههای ویژهای است که دو حالت دارد؛ معلمان بهنابه فصل دهم همانند کارکنان دیگر دولت حقوق میگیرند که بر اساس ماده شش این قانون، دولت مکلف است همهی امتیازات و درصدهای موضوع فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری را برابر سایر کارکنان دولت، به مشمولین این قانون اختصاص دهد که فوقالعاده رتبهبندی موضوع این ماده علاوه بر امتیازات و درصدهای اعلام شده است.
وی یادآور شد: کسب رتبههای بالاتر مستلزم حداقل پنج سال خدمت در هر یک از رتبهها و کسب سایر شرایط لازم تعیین شده در آیین نامه اجرایی این قانون بوده و حداقل سابقهی خدمت معلمی برای کسب رتبههای دانشیار معلم و استاد معلم به ترتیب ۱۵ و ۲۱ سال است که همچنین دورهی خدمت در هر رتبه برای معلمان شاغل در دورهی ابتدایی، مدارس استثنایی و مناطق محروم، مرزی و عشایری، به ازای هر سال خدمت سه ماه از سقف رتبه کاهش مییابد.
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ضمن حذف سقف میزان درصدها در لایحه، مدرک تحصیلی را نیز اعمال کردیم چرا که بسیاری از افراد در آموزش و پرورش مدرک آنها اعمال نمیشد همچنین در بحث ساعت اضافه کاری که برابر سند تحول آموزش و پرورش موظفی شش ساعت بود که ما آن را حذف کرده و سه شایستگی عمومی، تخصصی و حرفهای را برای آنها تعیین کردیم.
وی گفت: نحوهی درصد بندی معلمان بهعنوان مهمترین عنصر نظام آموزش کشور با دو اتفاق خوب همراه بود؛ اولین مورد اتصال معلمان به آموزش عالی بود چرا که در آموزش و پرورش میکاریم و در آموزش عالی برداشت میکنیم.
وی متذکر شد: ۵۳۸ هزار و ۲۴۸ معلم لیسانس، فوق دیپلم و دیپلم با متوسط دریافتی ۶ میلیون ۸۶۳ هزار تومان، ۱۹۰ هزار و ۹۹ نفر فوق لیسانس با متوسط دریافتی ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و ۵ هزار و ۴۰۰ معلم نیز دکترا دارند و به طور متوسط نیز ۸ میلیون ۷۹۰ هزار تومان دریافت میکنند.
منادی اظهار کرد: ۹۹ درصد معلمان لیسانس و فوق لیسانس هستند که با اساتید دانشگاه یکسان نیستند چرا که آنها کار تحقیقاتی میکنند لذا جایگاه علمی آنها از حیث مدرک، مربی است و طبق قانون فاصلهی حقوق هم ترازها در رستههای مختلف نباید بیش از ۲۰ درصد دریافتی آنها فاصله داشته باشد که مدرک ما در این امر حقوق ۱۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی مربی پایه یک دانشگاه تهران است.
وی اضافه کرد: چنانچه حقوق و فوقالعادههای هریک از معلمان از هشتاد درصد مجموع حقوق و فوقالعادههای هیات علمی مربی پایه یک دانشگاه تهران کمتر باشد، مابه التفاوت تا سقف مذکور تحت عنوان «تفاوت تطبیق» در احکام کارگزینی آنان درج خواهد شد و افرایش پرداختی ناشی از اجرای این قانون، تحت عنوان «فوقالعاده رتبهبندی» و «تفاوت تطبیق» همه ساله متناسب با تغییرات حقوق و فوقالعادههای هیات علمی مربی پایه یک دانشگاه تهران محاسبه شده و مشمول کسور بازنشستگی نیز میشوند.
وی گفت: افرایش پرداختی ناشی از اجرای این قانون، از ۳۱ شهریور ماه سال جاری در سقف ۱۲۵ هزار میلیارد ریال پرداخت میشود و از ابتدای سال ۱۴۰۱ منوط به پیشبینی بار مالی در قوانین بودجه سنواتی، به صورت کامل اعمال خواهد شد.
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در دانشگاههای دیگر این ارقام فرق میکند لذا اساس و پایه را دانشگاه تهران در نظر گرفتیم چرا که هیات امنای دانشگاه تهران جزو هیأت دولت هستند.
وی خاطرنشان کرد: برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم ۱۰ درصد، مربی معلم ۱۵ درصد، علاوه بر افزایش رتبه قبلی، استادیار معلم ۱۲ درصد، علاوه بر افزایش رتبههای قبلی، دانشیار معلم ۱۰ درصد، علاوه بر افزایش رتبههای قبلی و استاد معلم پنج درصد علاوه بر افزایش رتبههای قبلی به مجموع حقوق، مزایا و فوقالعادههای مستمر و ارقام مندرج در احکام کارگزینی معلمان، افزوده میشود.
به گزارش ایسنا، وی یادآور شد: طی این لایحه میزان بودجه آموزش و پرورش از هشت درصد به ۱۲ درصد کل بودجه عمومی کشور افزایش خواهد یافت و معلمان باید در نظر بگیرند که اکثر حقوقهای کارمندان با سابقه دولت حدود ۴ میلیون تومان است اما بهنابه جایگاه والای معلمین مقدار دریافتی آنها افزایش مییابد.
منادی با تاکید بر اینکه مهمترین امری که انجام شد، اتصال آموزش و پرورش به دانشگاه تهران بود، گفت: در حال حاضر میانگین دریافتی کل معلمان ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است که بدون لایحه رتبهبندی نیز حقوق آنها یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت.
وی در پایان تاکید کرد: زین پس کارها سختتر شده و هیاتها معلمین را ارزیابی خواهند کرد تا هر فردی بر اساس شایستگی خود حقوق بگیرد که رتبهی آنها به توانمندی، هنر، مهارت و دانش فرد بستگی دارد.
انتهای پیام
برچسب ها :آذربایجان شرقی ، تحقیقات و فناوری ، رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی ، شفافسازی ، طرح رتبهبندی معلمان ، علیرضا منادی ، کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری ، مجلس ، مجلس شورای اسلامی ، معلمان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰