رتبه نخست خراسان رضوی در تولید گیاهان دارویی
ایسنا/خراسان رضوی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسانرضوی گفت: سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان برابر با ۲۸ هزار و ۸۵۹ هکتار است و خراسان رضوی در زمینه تولید گیاهان دارویی رتبه اول در کشور را دارد. غلامحسین ساربان در گفتوگو با ایسنا در خصوص سطح زیر کشت و میزان تولید گیاهان دارویی
ایسنا/خراسان رضوی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسانرضوی گفت: سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان برابر با ۲۸ هزار و ۸۵۹ هکتار است و خراسان رضوی در زمینه تولید گیاهان دارویی رتبه اول در کشور را دارد.
غلامحسین ساربان در گفتوگو با ایسنا در خصوص سطح زیر کشت و میزان تولید گیاهان دارویی در خراسان رضوی با بیان این مطلب اظهار کرد: عمده گونههای کشت شده در استان در سال جاری شامل زیره سبز با سطح زیر کشت ۱۸ هزار و ۷۸۳ هکتار و عملکردی برابر ۱۱ هزار ۹۳۴ تن، بالنگو با سطح زیر کشت ۲۹۲۶ هکتار و عملکردی برابر ۱۱۳۴ تن، خاکشیر ۸۹۵ هکتار با عملکردی برابر ۵۲۰ تن، خارشتر ۲۵۴ هکتار و عملکردی برابر ۲۰۰۵ تن، فلفل قرمز ۶۰۲ هکتار با عملکردی برابر ۲۶۱۰ تن و آنغوزه ۶۸۰ هکتار با عملکردی برابر ۲۹ تن میشود.
تولید ۷۶ درصد زعفران کشور در خراسان رضوی
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسانرضوی بیان کرد: سطح زیر کشت زعفران در استان نیز ۹۱ هزار هکتار با عملکرد کلی برابر ۳۱۰ تن است. ۷۶ درصد زعفران کشور در خراسان رضوی تولید میشود. این استان در تولید زعفران در دنیا و در کشور رتبه اول را داراست. همچنین سطح زیر کشت گل محمدی در این استان ۱۷۱۰ هکتار با عملکرد کلی برابر ۳۳۱۲ تن است. ۷.۱۲ درصد کشت این گیاه در کشور در خراسان رضوی انجام میشود.
وی در مورد مسائل و مشکلات در زمینه تولید گیاهان دارویی افزود: عدم آشنایی کشاورزان به کاشت، داشت و برداشت، بستهبندی و فرآوری گیاهان دارویی، عدم بازار مناسب فروش و صادرات محصول تولیدی کشاورزان و عدم تناسب تعداد صنایع فرآوری گیاهان دارویی با توجه به توسعه سطح زیر کشت گیاهان دارویی از جمله مشکلاتی است که در این حوزه با آن مواجهیم.
ساربان عرضه محصولات گیاهان دارویی به صورت سنتی و خام فروشی در عطاریها، عدم فرهنگسازی مصرف گیاهان دارویی در کشور، برداشت غیر اصولی از مراتع و انقراض بسیاری از گونههای ارزشمند، مشخص نبودن عمر گیاهان دارویی در عطاریها و ارتباط کم مراکز علمی و پژوهشی با کشاورزان و انتقال دانش فنی به آنان را از دیگر مشلاکت حوزه گیاهان دارویی برشمرد.
وی در مورد برنامه توسعه گیاهان دارویی استان عنوان کرد: بر همین اساس از سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۴ هر ساله ۱۰۰۰ هکتار از اراضی زراعی استان زیر کشت گیاهان دارویی قرار خواهند گرفت.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰