رنج نامه زوجین جوان برای پیدا کردن ضامن وام ازدواج
ایسنا/خراسان شمالی دریافت وام ازدواج برای خانواده های که فرزند دم بخت دارند سخت شده و آنها را با مشکل مواجه کرده است. برای آغاز یک زندگی مشترک باید حداقل هایی فراهم شود، اما همه ما میدانیم با توجه به وضعیت اقتصادی این حداقل ها هرسال تغییر پیدا می کند و در حال حاضر و در
ایسنا/خراسان شمالی دریافت وام ازدواج برای خانواده های که فرزند دم بخت دارند سخت شده و آنها را با مشکل مواجه کرده است.
برای آغاز یک زندگی مشترک باید حداقل هایی فراهم شود، اما همه ما میدانیم با توجه به وضعیت اقتصادی این حداقل ها هرسال تغییر پیدا می کند و در حال حاضر و در شرایط کنونی به دست آوردن این حداقل ها دردسر زیادی دارد.
این روزها مشکلاتی از قبیل بیکاری، افزایش روز افزون قیمت مسکن و اجاره خانه، خرج زندگی و تهیه جهیزیه هر جوان ایرانی را که می خواهد تشکیل زندگی بدهد را به فکر فرو می برد.
از طرف دیگر دریافت وام ازدواج که این روزها گرفتن آن از بانک بسیار سخت و دشوار شده زوج های جوان را با مشکل دیگر روبرو کرده است.
بسیاری از جوانان که تازه می خواهند زندگی مشترک را شروع کنند از دشواری های اعطای وام ازدواج به شدت ناراضی هستند و دیگر اشتیاقی به گرفتن وام ندارند و انصراف می دهند.
یکی از دلایل به تعویق انداخته شدن ازدواج جوانان مسائل و مشکلات مالی بوده و هست و از این رو دولت ها برای حل مسائل و مشکلات مالی جوانان با افزایش وام ازدواج سعی داشتند مسیر این امر را هموار و راحت تر کنند.
از این رو میزان وام ازدواج از سه میلیون در سال ۹۵ به ۳۰ میلیون در سال ۹۸ و سپس به ۵۰ میلیون در تومان در سال ۹۹ افزایش یافت، ولی در شرایط کنونی و امروزی جوانان باید راه های ناهمواری را برای رسیدن به وام ازدواج طی کنند.
یکی از این دشواری های وام ازدواج دست انداز بزرگ مهیا کردن ضامن ها هستند.
هفت خوان بانک ها برای ارائه وام ازدواج
یکی از شهروندان بجنوردی که شش ماهی است عقد کرده در گفت و گو با ایسنا، می گوید: همیشه به خاطر نداشتن مواردی همچون مسکن یا سرمایه اولیه برای خرید جهیزیه و برگزاری جشن عروسی از زیربار رفتن ازدواج شانه خالی می کردم.
وی می افزاید: بعد از آنکه تحصیلاتم در دانشگاه و دوران سربازی به پایان رسید، خانواده اصرار می کرد که باید ازدواج کنم اما همیشه پافشاری می کردم تا سرکار نروم و خانه ای برای خودم دست و پا نکنم، ازدواج نخواهم کرد.
وی با بیان اینکه بالاخره سرکار رفتم و خانه را نیز درست کردم، تصمیم بر ازدواج گرفتم، ادامه می دهد: اما بعد از عقد تصور می کردم به علت اینکه حقوق ثابت دارم به راحتی می توانم ضامن را پیدا کرده و اقساط آن را پرداخت کنم.
این شهروند بجنوردی تصریح کرد: اما هفت خوان از زمانیکه شروع شد که نوبت اعطای وام من رسید و باید ضامن ها را به بانک معرفی می کردم و افرادی که به بانک معرفی می شدند یا بانک آن ها را به علت اینکه قبلا ضامن سایر افراد شده بودند، قبول نمی کرد و یا اینکه افراد حاضر به قبول ضمانت نمی شدند.
وی تصریح کرد: از هر شخصی که درخواست می کردم تا ضمانت وام ازدواج من را قبول کند بهانه های مختلفی از جمله اینکه چک ندارم، چک برگشتی دارم و … را می آورند و بالاخره بعد از پیگیری های خیلی زیاد موفق شدم تا با ارائه دو ضامن کارمند، یک چک کارمندی و سفته وام ۵۰ میلیون تومانی را دریافت کنم.
کسی حاضر به قبول ضمانت نمی شود
یکی دیگر از شهروندان بجنوردی در ادامه در گفت و گو با ایسنا، تصریح می کند: درآمد چندان زیادی ندارم و تصور می کردم که با وام ازدواج می توانم هم خانه ای اجاره کنم و هم اینکه مقداری وسایل برای خانه خریداری کنم.
وی بیان می کند: اما آیا مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان هم برای اجاره خانه، برپایی یک جشن کوچک عروسی و هم خرید وسایل خانه کافی است؟!
وی ادامه می دهد: در گذشته عروس و دامادها در این استان با پنج میلیون تومان هم وسایل خانه خریداری می کردند و هم جشن عروسی می گرفتند، اما الان چه؟
وی با بیان اینکه چند ماهی است نوبت من برای تحویل مدارک و گرفتن وام فرارسیده است، می گوید: اما به علت اینکه هیچ کسی حاضر به قبول کردن ضمانت من نمی شود، هنوز نتوانسته ام وامم را دریافت کنم.
وی تصریح می کند: بانک ضامن کارمند می خواهد، ضامن کارمند از کجا پیدا کنم و از سوی دیگر به علت اینکه مبلغ وام زیاد و زمان پرداخت اقساط طولانی شده کمتر کسی پیدا می شود که ضمانت افراد را قبول کنند.
وی خاطرنشان می کند: از سوی دیگر اگر بخواهم در یک اتاق در خانه پدری با همسرم زیندگی مشترک خود را شروع کنم، باید وسایل خانه را خریداری کنم اما با این قیمت های نجومی می شود بدون وام با این حقوق اندک ماهانه، وسیله ای خرید؟!
وی تاکید می کند: الان یک و نیم سال از زمان عقدم می گذرد و زندگی مشترک را با همسرم شروع نکرده ام و از سوی دیگر خانه همسرم نیز در حال فشار آوردن به من هستند که هرچه سریع تر تکلیف را شروع کنم.
وی ادامه می دهد: فکر می کنم مجبور شوم تا دست همسرم را بگیرم و در منزل پدر و با وسایل آن ها زندگی خود را شروع کنم تا کم کم وسایل مورد نیاز را خریداری کنم.
۷۴۰۰ پرونده در صف دریافت وام ازدواج در بانک های خراسان شمالی
محمدرضا هدایتی دبیر شورای هماهنگی بانک های خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا گفت: در حال حاضر ۷۴۰۰ پرونده در صف دریافت وام ازدواج در بانک های این استان هستند.
وی اظهارکرد: از ابتدای سال جاری تاکنون نیز توسط بانک های استان برای سه هزار و ۹۶۳ پرونده وام ازدواج پرداخت شده است.
وی افزود: مبلغ پرداختی وام ها سه هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال بوده است.
هدایتی ادامه داد: بیشترین پرداختی ها توسط بانک ملی و ملت بوده است.
وی تصریح کرد: میزان پرداختی وام ازدواج در سه ماه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۸۵.۵ درصد رشد داشته است.
به گفته این مقام مسئول، میزان پرداخت وام ازدواج در سه ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز ۲۰۶ درصد رشد داشته است.
وی تصریح کرد: مهمترین مشکلاتی که موجب شده تا بانک ها نتوانند به موقع تسهیلات را ارائه دهند و از سوی دیگر تعداد پرونده های پشت نوبت افزایش یابد، مسئله ضامن است.
دبیر شورای هماهنگی بانک های خراسان شمالی گفت: در حقیقت با توجه به اینکه میزان اعطای وام ازدواج به مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان رسیده، پیدا کردن ضامن برای درخواست کنندگان سخت شده است.
افزایش ۸.۲ درصدی ازدواج در خراسان شمالی
علی زاهدی نیا مدیرکل ثبت احوال خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا از افزایش ۸.۲ درصدی ازدواج در این استان خبر داد.
وی اظهار کرد: طی سه ماه نخست امسال دو هزار و ۵۳۱ ازدواج به ثبت رسیده که نسبت به آمار سال قبل، ۱۹۲ مورد افزایش داشته است.
وی افزود: براساس آمار، شهرستان بجنورد با ۹۴۴ ازدواج طی سه ماهه نخست امسال، بیشترین تعداد و شهرستان جاجرم با ۴۳ مورد کمترین میزان ازدواج را به ثبت رسانده است.
وی ادامه داد: طی سه ماه نخست سال گذشته، بجنورد با یک هزار و دو مورد بیشترین تعداد ثبت ازدواج را به خود اختصاص داده بود و کمترین آمار ازدواج با ۴۱ مورد مربوط به جاجرم بود.
زاهدی نیا درباره تعداد ازدواج در گروه های سنی افراد طی سه ماهه نخست امسال نیز گفت: در آقایان، بیشترین ازدواج مربوط به گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال با ۷۵۴ مورد و گروه سنی ۳۰ تا ۳۴ سال با ۳۷۹ مورد ازدواج است.
وی ادامه داد: در خصوص خانم ها نیز بیشترین ازدواج مربوط به گروه سنی ۱۵ تا ۱۹ سال با ۸۹۱ مورد و گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال با ۵۵۶ مورد ازدواج است.
مدیرکل ثبت احوال خراسان شمالی به میانگین سن ازدواج در استان نیز اشاره کرد و گفت: میانگین سن ازدواج آقایان در استان ۲۸ سال و دو ماه و خانم ها ۲۲ سال و هشت ماه است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰