کد خبر : 125290
تاریخ انتشار : جمعه 5 آذر 1400 - 23:23
-

ماهی قرمز شب عید می‌تواند ناقل کرونا باشد

ماهی قرمز شب عید می‌تواند ناقل کرونا باشد

ایسنا/زنجان مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: ویروس کرونا برای ماهی بیماری‌زا نیست ولی در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی ممکن است از طریق آب و سطح بدن ماهی به صورت مکانیکی به انسان منتقل شود. محمدباقر حاج‌کاظمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه با فرا رسیدن عید نوروز و به رسم سنت باستانی، مردم

ماهی قرمز شب عید می‌تواند ناقل کرونا باشد

ایسنا/زنجان مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: ویروس کرونا برای ماهی بیماری‌زا نیست ولی در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی ممکن است از طریق آب و سطح بدن ماهی به صورت مکانیکی به انسان منتقل شود.

محمدباقر حاج‌کاظمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه با فرا رسیدن عید نوروز و به رسم سنت باستانی، مردم علاقه‌مند تهیه و خرید ماهی قرمز برای سفره هفت‌سین هستند، اظهار کرد: ویروس کرونا برای ماهی بیماری‌زا نیست ولی در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی و بهداشتی، می‌تواند از طریق آب و سطح بدن ماهی به صورت مکانیکی به انسان منتقل شود.

وی با بیان اینکه برای جلوگیری از انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان، شهروندان ماهی قرمز عید را فقط از مراکز مجاز فروش ماهی‌های زینتی خریداری کنند، افزود: شهروندان حتی‌الامکان ماهی را در ظروف یکبار مصرف به منزل حمل کنند و بلافاصله در ظروف مناسب حاوی آب لوله‌کشی با دستکش یکبار مصرف تخلیه و ظرف قبلی را با رعایت موازین بهداشتی در سطل زباله بیاندازند.

این مسئول در رابطه با ویژگی‌های ماهی قرمز سالم، تصریح کرد: ماهی قرمز سالم دارای پولک‌هایی سالم، ردیف و فاقد زدگی و زخم یا مناطقی عاری از پولک بر روی پوست خود بوده و باید دارای تحرک مناسبی بوده و شنای طبیعی داشته باشد و باله‌های شنای ماهی باید قائم بوده و با تحرک باشد.

مدیرکل دامپزشکی استان به شهروندان زنجانی در خصوص نگه‌داری ماهی قرمز، توصیه کرد: آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود. آب بهداشتی سالم و کافی (برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر آب) و بهترین دمای نگه‌داری ماهی ۲۲ تا ۲۶ درجه سانتی‌گراد بوده و ظرف نگه‌داری ماهی با دهانه باز برای تبادل اکسیژن با محیط باشد.

حاج‌کاظمی با تاکید بر لزوم استفاده از دستکش در تماس با ماهی و شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون بعد از تماس با ماهی، اظهار کرد: شهروندان باید نسبت به شست‌وشو و ضدعفونی ظرف نگه‌داری ماهی با نمک طعام ۳ درصد به صورت دوره‌ای اقدام کنند و هر بار ۲۵ درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره آب خودداری کنند.

وی‌ با تاکید بر اینکه باید ماهی‌های بیمار از ماهی‌های سالم جدا شود، خاطرنشان کرد: در راستای جلوگیری از آلودگی ماهیان آزاد، زنجانی‌ها از رهاسازی ماهی قرمز در رودخانه‌ها پرهیز کرده و فقط در مکان‌هایی که شهرداری اعلام می‌کند، رها کنند.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تور کربلا

banichap.com

دوره آموزش رپورتاژ آگهی

چاپ و بسته بندی

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت  شیائومی

  سامسونگ  گوشی  

مارک  اینتل 

 گواهینامه  قرمز 

 گورمن  تبلت

  آیفون  طراحی  

لایکا  تایوان

  یوتیوب  دوربین 

 اندروید  تاشو

  چین  گلکسی  پیکسل 

 ساعت  ای‌بی

  هوشمند  سطح 

 جدید  شرکت 

 معرفی  تجاری

  طرح