کد خبر : 179299
تاریخ انتشار : چهارشنبه 8 دی 1400 - 17:12
-

میانکاله آبستن ترس و وحشت/ استشمام بوی مرگ در یک قدمی پرندگان مهاجر

میانکاله آبستن ترس و وحشت/ استشمام بوی مرگ در یک قدمی پرندگان مهاجر

ایسنا/مازندران به نظر می‌رسد مصیبت‌های میانکاله تمامی ندارد، برخی معتقدند پای یک ویروس تازه و ناشناخته به این تالاب باز شده و هنوز سازمان‌های مربوطه نتوانستند اطلاعات درستی از آن به دست بیاورند، برخی دیگر نیز به این نکته اعتقاد دارند که انواع آلودگی‌هایی که وارد این تالاب می‌شود، دلیل ایجاد سم بوتولیسمی است که قتل

میانکاله آبستن ترس و وحشت/ استشمام بوی مرگ در یک قدمی پرندگان مهاجر

ایسنا/مازندران به نظر می‌رسد مصیبت‌های میانکاله تمامی ندارد، برخی معتقدند پای یک ویروس تازه و ناشناخته به این تالاب باز شده و هنوز سازمان‌های مربوطه نتوانستند اطلاعات درستی از آن به دست بیاورند، برخی دیگر نیز به این نکته اعتقاد دارند که انواع آلودگی‌هایی که وارد این تالاب می‌شود، دلیل ایجاد سم بوتولیسمی است که قتل عام این پرندگان مهاجر را رقم زده است.

بر اساس آخرین اطلاعیه‌ای که اداره‌کل محیط زیست مازندران صادر کرد، با توجه به وقوع تلفات غیرعادی در پرندگان مهاجر آبزی در تالاب بین المللی میانکاله و خلیج گرگان، عملیات پایش و جمع آوری لاشه پرندگان مهاجر آبزی تا روز گذشته، دوشنبه ۲۷ بهمن ماه، ۷۰۹۸ پرنده مهاجر تلف شدند.

بر این اساس، در این عملیات که با اعزام اکیپ هایی از محیط بانان یگان حفاظت محیط زیست شهرستان‌های گلوگاه، بهشهر و اداره کل محیط زیست مازندران انجام شد، ۵۶۴ قطعه پرنده مهاجر آبزی از گونه های چنگر معمولی، فلامینگو و مرغابی تلف و از سطح خلیج و ساحل جمع آوری و دفن بهداشتی شدند.

بر این مبنا، با احتساب تلفات ۱۸ روز گذشته، مجموع تلفات پرندگان مهاجر جمع آوری شده، به ۷۰۹۸ قطعه رسیده است.

قابل ذکر است عملیات پایش و جمع آوری لاشه ها توسط چندین گروه با قایق، تراکتور، تراکسور، موتور سیکلت و بصورت پیاده در  ضلع شرقی و جنوبی تالاب و خلیج انجام شد.

به گزارش ایسنا، در سال گذشته، حدود ۴۳ هزار پرنده در میانکاله تلف شدند و امسال، تنها در مازندران بیش از ۷ هزار تلفات دیده شده است، این بدان معنی است که اگر قرار باشد این تلفات ادامه‌دار شده و به گلستان برسد، شاید به اندازه نیمی از میزان تلفات سال گذشته، پرنده مهاجر آبزی از بین بروند.

نکته مهم در این زمینه این است که برخی از کارشناسان، معتقدند باید چند سالی از این واقعه بگذرد تا میزان سم بوتولیسم در آب کم شده و تلفات نیز به صفر برسد اما اینکه چند سال باید منتطر ماند، مشخص نیست.

در این زمینه، حسینعلی ابراهیمی مدیر کل محیط زیست مازندران معتقد است که، سم بوتولیسم، علت اصلی تلف شدن پرندگان مهاجر در شبه جزیره میانکاله است.

وی اعتقاد دارد که، کم آب و خشک شدن میانکاله به دلیل حفر چاه‌های غیر مجاز، استفاده بی رویه از آب‌های سطحی و لایروبی نشدن میانکاله است. وی به این نکته نیز اذعان داشته است که، آب رودخانه قره سو در استان گلستان هم از علت‌های خشک شدن میانکاله است و این مشکل باید به عنوان مشکل ملی با همراهی مسئولان کشوری و استانی حل شود.

مدیرکل محیط زیست مازندران به نکته مهم دیگری نیز اشاره و خاطرنشان کرد که، برای جلوگیری از تکرار این فاجعه باید حقابه تالاب را بدهند، چاه‌های غیرمجاز منطقه باید مسدود شده، الگوی کشت کشاورزی تغییر پیدا کند، جلوی ساخت سازهای غیرمجاز و ورود فاضلاب نیز گرفته و همچنین بهره‌برداران شیلاتی نیز ساماندهی شوند.

یخکشی مدیر عامل آب منطقه ای مازندران نیز به این نکته اشاره کرده بود که، برای نجات میانکاله باید از آب دریا استفاده تا بتوان تراز آب را برطرف کرد.

رضوانی مدیر کل دامپزشکی مازندران اعتقاد دارد مشکل سم بوتولیسم و راهکار مربوطه توسط سازمان دامپزشکی به استانداری‌های مربوطه اعلام شد که باید برطرف شود.

به گزارش ایسنا، نکته مهمی که در این زمینه از سوی کارشناسان مطرح شد این است که ورود آلاینده‌ها از مناطق مسکونی، ورود فلزات سنگین، کود و سموم کشاورزی از طریق زه آب‌های کشاورزی، پس‌روی آب دریا و کاهش سطح آب خلیج و کاهش ورود آب از حوزه آبریز بالادست باعث ایجاد این شرایط در خلیج شده است.

اما نکته‌ای که در این زمینه بی‌پاسخ مانده، این است که، سم بوتولیسم بسیار کشنده است و اگر تالاب میانکاله و خلیج گرگان احیا نشود این فاجعه ممکن است سالیان سال تکرار شود.

از سویی، شبه جزیره میانکاله محل ارتزاق تعداد زیادی صیاد است که رزق خود را از این طریق تامین می‌کنند به طوری که ۳۲ گونه ماهی در خلیج گرگان شناسایی شده و این خلیج برای شیلات دارای اهمیت بسیار زیادی است.

اما با تمامی این مواردی که مطرح شده، همچنان یک سوال بی‌پاسخ مانده است، چرا در میانکاله بوتولیسم تولید می‌شود، مشکلی که درباره علت این موضوع هنوز تحقیقات و بررسی‌ها ادامه دارد، هر چند کارشناسان معتقدند یکی از دلایل و فرضیه‌های مهم که هم در گزارش دامپزشکی و هم در گزارش کمیته مشورتی میانکاله به آن اشاره شده است، ورود میزان قابل توجهی رسوب به تالاب میانکاله است.

به گزارش ایسنا، باید دید سازمان‌های مربوطه چگونه در رفع این معضل، اقدام خواهند کرد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تور کربلا

banichap.com

دوره آموزش رپورتاژ آگهی

چاپ و بسته بندی

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت  شیائومی

  سامسونگ  گوشی  

مارک  اینتل 

 گواهینامه  قرمز 

 گورمن  تبلت

  آیفون  طراحی  

لایکا  تایوان

  یوتیوب  دوربین 

 اندروید  تاشو

  چین  گلکسی  پیکسل 

 ساعت  ای‌بی

  هوشمند  سطح 

 جدید  شرکت 

 معرفی  تجاری

  طرح