۲ آمریکایی در میان مظنونان ترور رئیس جمهور هاییتی/ عاملان خارجی بودند/پاپ محکوم کرد
۱۷ مظنون تاکنون در ارتباط با حادثه ترور رئیس جمهور هائیتی بازداشت شدهاند و مقامهای هائیتی میگویند گمان برده میشود دو تن از این مظنونان دارای شهروندی دوگانه آمریکا-هائیتی بوده و دولت کلمبیا نیز اعلام داشته دست کم شش تن از این مظنونان اعضای سابق ارتش این کشور هستند. به گزارش ایسنا، به نقل از
۱۷ مظنون تاکنون در ارتباط با حادثه ترور رئیس جمهور هائیتی بازداشت شدهاند و مقامهای هائیتی میگویند گمان برده میشود دو تن از این مظنونان دارای شهروندی دوگانه آمریکا-هائیتی بوده و دولت کلمبیا نیز اعلام داشته دست کم شش تن از این مظنونان اعضای سابق ارتش این کشور هستند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، لئون چارلز، رئیس پلیس ملی هائیتی، اظهار کرد، ۱۵ تن از بازداشتیها از کلمبیا بودهاند.
این رئیس پلیس تصریح کرد، هشت مظنون دیگر نیز تحت تعقیب هستند و سه تن دیگر توسط پلیس کشته شدهاند. چارلز قبل تر از کشته شدن هفت تن صحبت کرده بود.
این رئیس پلیس ادامه داد: ما قرار است آنها را به دست عدالت بسپاریم. این در حالی است که در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی برگزار شده در ارتباط با تحولات بعد از ترور رئیس جمهور هائیتی ۱۷ مظنون دست بند به دست روی زمین نشسته بودند.
دولت کلمبیا اعلام داشت که از آن درباره شش تن از مظنونان مربوط به ترور رئیس جمهور هائیتی از جمله دو نفر از مظنونان کشته شده سوال شده و مشخص کرده که آنها اعضای بازنشسته ارتش این کشور بودهاند اما هویت آنها را منتشر نکرد.
به گفته رئیس پلیس ملی کلمبیا، ایوان دوکو، رئیس جمهور این کشور به فرماندهی عالی ارتش و پلیس کلمبیا دستور به همکاری کردن با تحقیقات درباره ترور رئیس جمهور هائیتی را داده است.
وزارت خارجه آمریکا نیز اعلام کرد از گزارشها درباره آمریکاییهای بازداشت شده مطلع شده اما نمیتواند آن را تایید و درباره آن اظهار نظر کند.
به گفته مقامهای هائیتی، این آمریکاییها به نامهای جیمز سولاجس ۳۵ ساله و جوزف وینسنت، ۵۵ ساله هستند.
برخی از مردم محلی چند خودرو را به آتش کشیدهاند و نخست وزیر موقت هاییتی به بیبیسی گفت، ممکن است ژووِنل موئیس به دلیل جنگ با الیگارشها در هاییتی کشته شده باشد.
ژووِنل موئیس، رییس جمهور ۵۳ ساله هاییتی روز چهارشنبه به ضرب گلوله در خانه خود کشته شد. همسر رییس جمهوری نیز در این حمله مجروج شده است.
پلیس پورتو پرنس گفته ماموران راه عاملین ترور رو هنگامی که در حال ترک محل بودهاند بستند.
کلود ژوزف، نخست وزیر موقت هاییتی گفت این کشور در پی قتل رییس جمهوری در شوک فرو رفته است.
مقامهاس دولتی گفتهاند رییس جمهوری هاییتی ۱۱ بار گلوله خورده است و در خانه خود بر اثر جراحات وارده جان داده است.
دفتر رییس جمهوری و اتاق خواب او غارت شده و او را غلطیده به خون در خانهاش پیدا کردهاند.
مارتین مویز، همسر رییس جمهوری هایئتی به بیمارستانی در فلوریدای آمریکا منتقل شده و گفته میشود حال او وخیم است.
سه فرزند رییس جمهوری این کشور به گفته مقامهای محلی به مکانی امن منتقل شدهاند.
رییس پلیس پورتو پرنس اطلاعاتی درباره انگیزه عاملان ترور رییس جمهوری و یا هویت آنها ارائه نکرده است.
سفیر هاییتی در آمریکا در گفتگو با خبرنگاران عاملان حمله را “مزدوران آدمکشی خوانده که برای کشتن رییس جمهوری هایئتی پول گرفته بودند.”
نخست وزیر موقت این کشور گفته است عاملان حمله خارجی بودهاند و به انگلیسی و اسپانیایی حرف میزدند.
تصاویر ویدیویی منتشر شده بعد از تیراندازی نشان میدهد افرادی تا بن دندان مسلح، با لباسهای سیاه خارج از منزل رییس جمهوری هاییتی با فریاد و به زبان انگلیسی خود را ماموران مبارزه با مواد مخدر آمریکا معرفی میکنند.
پلیس میگوید اگر چه عاملان قتل رییس جمهوری خود را ماموران مبارزه با مواد مخدر آمریکا جا زدهاند امکان ندارد این عده واقعا ماموران آمریکا بوده باشند.
مردم هایئتی عموما از تقاضای نخست وزیر موقت برای ماندن در خانههایشان پیروی کردهاند.
کلود جوزف دو هفته وضعیت اضطراری اعلام کرده است که اجتماعات را ممنوع میکند و استفاده از ارتش در برقراری نظم را در کنار گسترش دیگر اختیارات اجرایی مجاز میکند.
شورای امنیت سازمان ملل قتل رییس جمهوری هاییتی را محکوم کرده و از تمام طرفهای درگیری خواسته است آرامش را رعایت کنند.
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان نیز این قتل را محکوم کرد.
حتی پیش از قتل موئیس، هایئتی شرایطی بیثبات داشت و معترضان در راهپیماییهای گسترده خواستار استعفای او شده بودند.
موئیس در چهار سالی که ریاست جمهوری هاییتی را در دست داشت ۶ نخست وزیر عوض کرد و یک روز پیش از کشته شدن، آریل هنری، هفتمین نخست وزیر خود را نامزد کرده بود.
نخست وزیر تازه هنوز سوگند یاد نکرده و کلود جوزف نخست وزیر قبلی موقتا فعلا کشور را اداره میکند.
جوزف گفته است مهار اوضاع را تا برگزاری انتخابات در دست خواهد گرفت. با وجود این آریل هنری روز چهارشنبه در گفتگو با یک نشریه محلی تاکید کرد که نخست وزیر کشور اوست و نه جوزف.
براساس قانون اساسی هاییتی، در صورت خالی ماندن کرسی رییس جمهوری، رییس دیوان عالی کشور قدرت را در دست خواهد گرفت اما رنه سیلوستر، رییس دیوان عالی هاییتی، ۱۹ هفته پیش در پی ابتلا به کرونا درگذشت.
آمریکا گفته است برگزاری انتخابات در سال جاری، بهترین راه برای برقراری آرامش و انتقال قدرت خواهد بود.
جن ساکی، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید گفت: ما خواستار انتخاباتی برای سال جاری میلادی در هاییتی هستیم و به تقاضا برای برگزاری یک انتخابات در این کشور ادامه می دهیم چون احساس می کنیم حمایت از نهادهای دموکراتیک، فرآیند دموکراتیک مساله ای به نفع مردم هاییتی است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰