یک خطرِ پنهان در کمین کلیهها!
ایسنا/کرمانشاه فوق تخصص بیماریهای کلیه از نارسایی مزمن کلیوی به عنوان یک بیماری بدون علامت یاد کرد و افزود: متاسفانه عمده بیماران زمانی که بیماری پیشرفت کرده و شدت می یابد، متوجه بیماری خود می شوند. دکتر جعفر حیدرنژادیان به مناسبت هفته بیماران کلیوی (۲۳ تا ۳۰ آبان) در گفت و گو با ایسنا، با اشاره
ایسنا/کرمانشاه فوق تخصص بیماریهای کلیه از نارسایی مزمن کلیوی به عنوان یک بیماری بدون علامت یاد کرد و افزود: متاسفانه عمده بیماران زمانی که بیماری پیشرفت کرده و شدت می یابد، متوجه بیماری خود می شوند.
دکتر جعفر حیدرنژادیان به مناسبت هفته بیماران کلیوی (۲۳ تا ۳۰ آبان) در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به خطرات بسیار نارسایی مزمن کلیوی گفت: بطور کلی این بیماری زمانی است که اختلال در کارکرد کلیه ایجاد شده و این اختلال حدقل سه تا شش ماه بطول بینجامد.
وی افزود: در بیشتر موارد این بیماری، یک یا هر دو کلیه بیمار کوچک می شود و از طریق سونوگرافی قابل تشخیص است.
این فوق تخصص بیماری های کلیه عوامل مختلفی را در بروز نارسایی مزمن کلیوی موثر دانست و افزود: شایعترین علت این بیماری دیابت است و فشار خون هم در رتبه بعدی قرار دارد و این دو به تنهایی ۶۰ تا ۷۰ درصد علل ابتلا به نارسایی مزمن کلیه را شامل می شوند.
حیدرنژادیان بیماری های مادرزادی و ارثی کلیه ماند بیماری های کیستی کلیه و بیماری های ژنتیکی در کودکان مانند برگشت ادرار را هم از جمله علل دیگر ابتلا به این بیماری عنوان کرد.
وی افزود: دسته دیگر علل این بیماری مربوط به بیماری های دفع پروتئین است و بیماریهای بافت بینابینی کلیه هم علت دیگر ابتلا به این عارضه هستند.
حیدرنژادیان مصرف طولانی مدت مسکن ها را هم عامل دیگری برای نارسایی کلیه ها دانست و افزود: اگر افراد مسکن هایی مثل استامینوفن و مسکن های قوی تر را در طولانی مدت مصرف کنند، در نهایت کلیه های آنها دچار نارسایی مزمن خواهد شد.
این فوق تخصص بیماری های کلیه خاطرنشان کرد: در درصد بسیار کمی از بیماران هم حقیقتا نمی توان علت مشخصی برای این بیماری پیدا کرد.
حیدرنژادیان نارسایی مزمن کلیوی را بیماری بی علامت دانست و افزود: متاسفانه این بیماری در مراحل اولیه خود بدون علامت است تا زمانی که کلیه ها کوچک شده و آثار و علائم خود را نشان دهند.
وی افزود: در مواردی که کلیه ها کوچک می شوند به تدریج علائمی مانند کم اشتهایی، کاهش وزن و تهوع خود را نشان میدهند.
وی تصریح کرد: با پیشرفت بیماری و شدت گرفتن آن به تدریج علائم دیگری مانند عدم تمرکز و اختلال حافظه حادث می شود و در موارد شدیدتری فرد با اختلالات هوشیاری و تهوع شدید مواجه شده و صورت و اندام ها دچار ورم شده و تنگی نفس شدید حادث می شود.
وی در ادامه به خطرات ابتلا به این بیماری اشاره کرد و افزود: متاسفانه ۴۰ تا ۵۰ درصد این بیماران در سالهای بعد پس از تشخیص بیماری دچار بیماری های قلبی و عروقی شده و این بیماری ها شایعترین علت مرگ بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه هستند.
وی افزود: همچنین این بیماران با پیشرفت بیماری در معرض انواع عفونت قرار گرفته و عفونت ها دومین عامل مرگ و میر این بیماران است.
حیدرنژادیان خاطرنشان کرد: این بیماران همچنین سه تا چهار برابر بیشتر نسبت به افراد عادی در معرض ابتلا به سرطان ها و تومورهای بدخیم هستند و متاسفانه این بیماریهای بدخیم عامل سوم مرگ و میر این بیماران است.
وی با بیان اینکه در ۸۰ تا ۹۰ درصد موارد این بیماری بصورت پیشرونده است، گفت: این بیماری درمان قطعی ندارد، اما با شناسایی به موقع و انجام اقدامات درمانی می توان روند پیشرفت آن را کندتر کرد، طوری که فرد بیمار دیرتر به مراحل انتهایی برسد.
این فوق تخصص بیماری های کلیه شناسایی عوامل خطر و کنترل و درمان آنها را مهمترین اقدام برای کنترل نارسایی مزمن کلیه دانست و افزود: بطور مثال اگر فردی مبتلا به فشار خون و یا دیابت است، باید برای کنترل و درمان این بیماری ها اقدام کند.
وی افزود: چنانچه فاکتورهای خطر در این بیماری درمان و یا کنترل شود، این احتمال هست که این افراد تا ۲۰ سال به راحتی با بیماری خود زندگی کرده و دچار مشکل نشوند.
حیدرنژادیان پیوند کلیه را هم راهکار قطعی درمان نارسایی مزمن کلیوی دانست و افزود: این راهکار درمانی زمانی که افراد در آستانه دیالیزی شدن قرار دارند، توصیه می شود.
منبع: ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰