بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید چه غذاهایی نخورند؟
ایسنا/مازندران یک فوق تخصص روماتولوژی به تشریح بیماری آرتریت روماتویید(روماتیسم مفصلی)، دلایل وقوع این بیماری و راه های درمان آن پرداخت. دکتر زینب مرتضوی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه آرتریت روماتویید (روماتیسم مفصلی) یک بیماری التهابی مزمن است، اظهار کرد: در این بیماری سیستم ایمنی بر علیه اجزای بدن مانند مفاصل، تاندون
ایسنا/مازندران یک فوق تخصص روماتولوژی به تشریح بیماری آرتریت روماتویید(روماتیسم مفصلی)، دلایل وقوع این بیماری و راه های درمان آن پرداخت.
دکتر زینب مرتضوی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه آرتریت روماتویید (روماتیسم مفصلی) یک بیماری التهابی مزمن است، اظهار کرد: در این بیماری سیستم ایمنی بر علیه اجزای بدن مانند مفاصل، تاندون ها فعالیت می کند و باعث درد و تورم و خشکی مفاصل و تاندون ها و نظا هرات خارج مفصلی می شود.
وی تصریح کرد: از آنجایی که بخش قابل توجهی از سلول های ایمنی در درستگاه گوارش وجود دارند که در تعامل با آلرژن ها و موادیهستند که با غذا وارد بدن می شوند، غذاها نقش مهمی در تحریک سیستم ایمنی و التهاب و تشدید علائم در آرتریت روماتویید دارند.
این فوق تخصص روماتولوژی در پاسخ به اینکه چه غذاهایی برای بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید مفید هستند، خاطرنشان کرد: اسیدهای چرب امگا ۳ که در ماهی قزل آلا،سالمون، ساردین وجود دارند خاصیت ضد التهابی داشته و مصرف آن ها مفید است.
مرتضوی در ادامه با اشاره به اینکه آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین A ،C، زینک، کاروتن نیز باعث کاهش رادیکال های آزاد اکسیژن می شوند، افزود: زردچوبه و زنجبیل علاوه بر خاصیت ضد التهابی به کاهش التهاب نیز می کند، بنابراین بیماران باید مصرف فراوان میوه ها و سبزیجان را در برنامه غذایی خود قرار دهند ضمن اینکه مصرف چای سبز و شکلات تلخ نیز توصیه می شود.
وی با بیان اینکه غذاهای حاوی پروبیوتیک دارای باکتری های مفید مانند ماست و پنیر و شیر پروبیوتیک و کفیر نیز توصیه می شود، یادآورشد: روغن زیتون،سویا،کانولا و انواع مغزها دارای خاصیت ضد التهابی هستند.
این فوق تخصص روماتولوژی گفت: دریافت مقادیر کافی کلسیم و ویتامین D شامل لبنیات کم چرب توصیه می شود.
مرتضوی در پاسخ به اینکه چه غذاهایی برای بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید مضر هستند، بیان کرد: مصرف زیاد غذاهای سرخ کردنی، روغن های اشباع و ترانس، نوشابه های حاوی فرکتوز همچنین مصرف زیاد نمک و شکر و غلات تصفیه نشده توصیه نمی شود.
مرتضوی خاطرنشان کرد: رژیم غذایی مدیترانه ای جهت کاهش التهاب در آرتریت روماتویید موثر بوده و توصیه می شود و رژیم غذایی غربی باعث تشدید التهاب شده و بهتر است از آن پرهیز شود.
انتهای پیام
برچسب ها :آرتریت ، آرتریت روماتویید ، آرتریت روماتویید(روماتیسم مفصلی) ، بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید ، بیماری آرتریت روماتویید(روماتیسم مفصلی) ، تخصص روماتولوژی ، دکتر زینب مرتضوی ، روماتولوژی ، روماتویید ، روماتویید(روماتیسم مفصلی) ، روماتیسم مفصلی ، زینب مرتضوی ، فوق تخصص روماتولوژی ، فوق تخصص روماتولوژی به تشریح بیماری آرتریت روماتویید(روماتیسم مفصلی) ، مازندران ، مبتلا به آرتریت روماتویید ، یک فوق تخصص روماتولوژی به تشریح بیماری آرتریت روماتویید(روماتیسم مفصلی)
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰