کد خبر : 170137
تاریخ انتشار : چهارشنبه 24 آذر 1400 - 17:58
-

فاصله ۳۰ ساله زنجانی‌ها با بسته شدن پنجره جمعیتی استان

فاصله ۳۰ ساله زنجانی‌ها با بسته شدن پنجره جمعیتی استان

ایسنا/زنجان معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان گفت: در حال حاضر ۳۰ سال از فرصت جمعیتی زنجان برای رشد اقتصادی باقی مانده است. ایرج امینی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به پنجره جمعیتی استان، اظهار کرد: پنجره جمعیتی، دوره‌ای است که بیشتر از دو سوم جمعیت در سنین کار و فعالیت

فاصله ۳۰ ساله زنجانی‌ها با بسته شدن پنجره جمعیتی استان

ایسنا/زنجان معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان گفت: در حال حاضر ۳۰ سال از فرصت جمعیتی زنجان برای رشد اقتصادی باقی مانده است.

ایرج امینی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به پنجره جمعیتی استان، اظهار کرد: پنجره جمعیتی، دوره‌ای است که بیشتر از دو سوم جمعیت در سنین کار و فعالیت (۱۵ تا ۶۴ ساله) حضور دارند که این دوره به طور بالقوه می‌تواند فرصتی فوق‌العاده برای رشد اقتصادی را فراهم آورد و در حال حاضر ۳۰ سال از فرصت جمعیتی زنجان برای رشد اقتصادی باقی مانده است.

وی افزود: این پنجره برای همیشه یا مدت طولانی باز نخواهد ماند و منفعت جمعیتی به سرعت تبدیل به بار جمعیتی می‌شود. پنجره جمعیتی و نقش نیرومحرکه آن در شتاب بخشیدن به رشد و توسعه اقتصادی به طور اتوماتیک و خود به ‌خود صورت نمی‌گیرد، به همین خاطر تحقق پتانسیل ایجاد شده رشد اقتصادی به بسترهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مناسب بستگی دارد.

این مسئول با بیان اینکه در حال حاضر بیکاری، فقدان فرصت‌های شغلی و سرمایه‌گذاری کافی از مهم‌ترین چالش‌ها در دوران پنجره جمعیتی کشور است، ادامه داد: گسترش فرصت‌های شغلی، سرمایه‌گذاری مطلوب و بهبود کیفیت سرمایه انسانی می‌تواند بسترهایی برای بهره‌برداری از فرصت طلایی جمعیت ایجاد کند.

امینی با اشاره به عوامل اثرگذاری پنجره جمعیتی، تصریح کرد: انعطاف‌پذیری بازارهای کار در جذب نیروی کار در حال افزایش و ایجاد فرصت‌های شغلی، محیط سیاسی و ساختارهای نهادی مناسب (نهادسازی)، اجرای سیاست‌های جمعیتی مناسب، بهداشت عمومی خوب، اجرای سیاست‌های تجارت و اقتصاد آزاد، سرمایه‌گذاری و مدیریت اقتصادی مناسب، حذف اقتصاد دستوری و بهبود سرمایه انسانی، از عوامل موثر در پنجره جمعیتی است.

معاون آمار و اطلاعات استان زنجان با اشاره به نسبت وابستگی (بار تکفل) استان زنجان از سال ۱۳۳۵ تا ۱۴۱۵، یادآور شد: بیشترین بار تکفل استان در سال ۱۳۶۵ به ازای هر ۱۰۰ نفر، ۱۰۵ نفر بوده و کم‌ترین میزان آن نیز در سال ۱۳۹۰ به ازای هر ۱۰۰ نفر، ۴۱ نفر بوده است. بار تکفل (نسبت وابستگی) نشان‌دهنده مقدار تکفلی است که افراد واقع در سن فعالیت، تامین هزینه‌های افراد غیرفعال را بر دوش می‌کشند.

وی با بیان اینکه این شاخص از طریق مجموع جمعیت زیر ۱۵ ساله و بالای ۶۵ ساله، تقسیم بر جمعیت ۱۵ تا ۶۴ ساله به دست می‌آید، خاطرنشان کرد: نسبت وابستگی یا بار تکفل جمعیت استان زنجان در سال آینده ۴۷.۲ خواهد بود، یعنی در سال ۱۴۰۰ تقریباً به ازای هر دو نفر در سن فعالیت، یک نفر خارج از سن فعالیت خواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تور کربلا

banichap.com

دوره آموزش رپورتاژ آگهی

چاپ و بسته بندی

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت  شیائومی

  سامسونگ  گوشی  

مارک  اینتل 

 گواهینامه  قرمز 

 گورمن  تبلت

  آیفون  طراحی  

لایکا  تایوان

  یوتیوب  دوربین 

 اندروید  تاشو

  چین  گلکسی  پیکسل 

 ساعت  ای‌بی

  هوشمند  سطح 

 جدید  شرکت 

 معرفی  تجاری

  طرح